Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten weekeind zondag 16 september 2007

Zaanstreek-Waterland, 16-09-2007 o Met: flessentrekkers aangehouden, dief herkend en jongens overvallen

Invalidenvoertuig op snelweg

Oostzaan, zaterdag 15 september 2007, 09:44 uur.

De politie heeft het rijbewijs van een 77-jarige Amsterdammer ingenomen nadat zij hem met een invalidenvoertuig op de snelweg hadden zien rijden. De man vertelde dat hij op weg van zijn woonplaats naar Zaandam de weg kwijt was geraakt en toen kennelijk op de Coentunnelweg terecht was gekomen. Hij vond het zelf ook wel verstandig dat de agenten zijn rijbewijs innamen. Als de man later alsnog bezwaar maakt tegen de invorderen wordt een onderzoek naar zijn rijvaardigheid gevorderd.

Flessentrekkers aangehouden

Volendam, zaterdag 15 september 2007, 13:24 uur.

Een 39-jarige vrouw uit Nieuwe Pekela en een 38-jarige man uit Duitsland zijn door de politie aangehouden als verdachten van oplichting en flessentrekkerij. De vrouw werd door een medewerker van een recreatiepark aan de Pierebaan herkend. Zij zou eerder na een verblijf zijn vertrokken zonder de rekening van ruim 3000 euro te voldoen en ook nu stond een groot bedrag aan huur nog open. De vrouw en haar partner stonden onder valse naam ingeschreven in het park en bleken te worden gezocht door de politieregio Drenthe wegens soortgelijke feiten. Het stel verbleef in de vakantiewoning met een zoontje van 10 jaar oud en vijf honden. De man was niet thuis maar aan het boodschappen doen in een auto die vermoedelijk ook door oplichting of verduistering was verkregen. Agenten troffen de man in de auto aan met het kind en de honden bij een hotel in Katwoude. De vrouw en man werden ingesloten en in verzekering gesteld. Het kind, de honden en de spullen van de familie werden door een familielid opgehaald. De auto stond ook gesignaleerd en werd in beslag genomen. In het eerste verhoor bekenden verdachten diverse door hen gepleegde strafbare feiten.

Tandpastadief

Zaandam, zaterdag 15 september 2007, 15:15 uur.

De politie heeft een 42-jarige man uit Beverwijk van winkelpersoneel overgenomen omdat hij tandpasta zou hebben gestolen. De man werd in de winkel gezien terwijl hij meerder malen tubes tandpasta in een tasje deed en dit vervolgens in de mouw van zijn jas propte. Bij de kassa werd één blikje bier afgerekend waarna de man er snel vandoor ging. Het personeel wist de man buiten aan te houden waarbij er 21 tubes met een totale verkoopwaarde van bijna 60 euro uit zijn mouw kwamen. De tubes gingen terug naar de eigenaar en de verdachte werd aan het politiebureau verhoord. De man verklaarde dat hij verslaafd was aan heroïne en al eerder te zijn aangehouden wegens winkeldiefstal. Proces-verbaal wordt opgemaakt en de man zal zich later bij de rechter moeten verantwoorden.

Dief herkend

Purmerend, zaterdag 15 september 2007, 15:22 uur.

Een 48-jarige man uit Rotterdam is door de politie aangehouden als verdachte van diefstal en een poging daartoe. De negroïde man werd door een medewerker van een garagebedrijf aan de Component herkend als verdachte van een diefstal van ruim 9000 euro uit het bedrijf. Deze diefstal was een week eerder gepleegd. Nu was de man gezien terwijl hij uit de kantoorruimte kwam waar later geopende lades werden aangetroffen. De man reed weg in een oude Opel Astra waarvan het kenteken direct werd doorgegeven aan de politie. Na enig zoeken kon de man door agenten worden aangehouden bij een garagebedrijf aan de Ampèrestraat. De man, die niets wenst te verklaren, werd ingesloten en in verzekering gesteld. Het door hem gebruikte voertuig werd in beslag genomen.

Dronken vrouwen

Oostzaan, zaterdag 15 september 2007, 15:29 uur.

De politie heeft een 50-jarige Amsterdamse aangehouden als verdachte van openbare dronkenschap. Aanvankelijk gingen de agenten richting Zuideinde omdat er iemand was gevallen en gewond was. Later werd gemeld dat hulpverleners werden bedreigd. De vrouw was zeer dronken, zeer irritant en werd direct aangehouden. Aan het bureau werd zij ook handtastelijk en zij werd met gebruik van opbrengtechnieken in een cel geplaatst waar zij na toestemming van een arts mocht overnachten. De verdachte werd in de loop van de volgende ochtend na te zijn ontnuchterd met bekeuringen wegens openbare dronkenschap en niet legitimeren in vrijheid gesteld.

Een 44-jarige vrouw uit Krommenie is zondagochtend door de politie aangehouden omdat zij wordt verdacht van vernieling en openbare dronkenschap. De vrouw zou, terwijl zij in kennelijke staat van dronkenschap verkeerde, bij een horecagelegenheid aan de
Stationsstraat in Wormerveer een ruit hebben ingetrapt. Zij werd ingesloten, na ontnuchtering verhoord, en in de loop van de ochtend heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Publiek pakt winkeldievegge

Landsmeer, zaterdag 15 september 2007, 16:42 uur.

Publiek heeft op het Zuideinde ingegrepen toen een vermeende winkeldievegge gewelddadig werd tegen een medewerkster van een drogisterij. De medewerkster liep over straat achter drie personen aan die vermoedelijk goederen hadden meegenomen zonder te betalen. Eén van hen, naar later bleek een 15-jarige meisje uit Almere, begon de medewerkster te slaan waarop de twee anderen er vandoor gingen. Een tiental voorbijgangers hielden het meisje in bedwang tot de politie arriveerde. Het gevluchte tweetal, een 40-jarige man en een 42-jarige vrouw, beiden woonachtig in 's Hertogenbosch, kon even later op aanwijzingen van omstanders worden aangehouden. Een 30-tal vermoedelijk van diefstal afkomstige goederen werden aangetroffen en in beslag genomen. Het drietal werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Belediging en dronkenschap

Zaandam, zondag 16 september 2007, 01:15 uur.

De politie heeft een 15-jarige Zaandammer aangehouden als verdachte van belediging. De jongen liep over de Nicolaasstraat en droeg een trui met opdruk. Agenten vatten de tekst van de opdruk op als een belediging, hielden de jongen aan en namen zijn trui in beslag.

Een 22-jarige Zaandammer werd aangehouden op de Dam wegens openbare dronkenschap. De man was zeer agressief terwijl vrienden hem probeerden te kalmeren. Toen de man zijn vriendin, kennelijk tegen haar wil, probeerde mee te nemen grepen agenten in. De man werd aangehouden en na enige tijd met een bekeuring wegens openbare dronkenschap heengezonden.

Agressieve ex

Zaandijk, zaterdag 15 september 2007, 23:39 uur.

Een bewoonster van de Benjamin Brittenstraat meldde de politie dat haar ex tegen haar deur stond te trappen. Agenten troffen een 36-jarige man uit Haarlem op het erf van de woning die direct beledigend en agressief naar de agenten reageerde. De man, die kennelijk onder invloed van alcohol verkeerde, verzette zich hevig tegen de aanhouding die daarom met enig geweld plaatsvond. De verdachte werd ingesloten en de volgende dag na verhoor op last van de hulpofficier van justitie in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Peperspray

Purmerend, zondag 16 september 2007, 03:18 uur.

Na een melding over een mogelijk conflict heeft de politie een 46-jarige Purmerender behandeld met peperspray en aangehouden. De man kwam na aanbellen door de agenten direct agressief en kennelijk onder invloed van alcohol naar buiten. De man weigerde op gepaste afstand van een agent te blijven waarna deze na waarschuwing peperspray gebruikte. De man verzette zich ondanks de spray hevig tegen de aanhouding door te schoppen en te slaan. Pas toen een hondengeleider zijn hond dreigde in te zetten liet de man zich boeien en meenemen. De man werd ingesloten en in de loop van de dag na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wegens openbare dronkenschap, niet voldoen aan een ambtelijk bevel en verzet tegen aanhouding wordt opgemaakt.

Jongens overvallen

Zaandam, zaterdag 15 september 2007, 23:06 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een overval waarbij vier jongens zouden zijn bedreigd met een vuurwapen. De jongens stonden op de Tuiniersstraat bij de Sint Catharijnestraat toen een man met een bivakmuts op het dak van een auto verscheen die een vuurwapen op het viertal richtte. De overvaller dwong de jongens hun sieraden telefoons in een tas te doen en ging er vervolgens vandoor. De politie heeft de plaats van de overval afgezet en Forensische Opsporing heeft de sporen veiliggesteld. Tevens werd een buurtonderzoek ingesteld. Het zoeken naar de dader leidde tot nog toe niet tot een aanhouding.

Laatst gewijzigd 16-09-2007 14:53 | © Politie Zaanstreek-Waterland |