Politie Drenthe

Zondag

Assen, 16-09-2007

Man met pillen aangehouden
ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag troffen agenten op de Overcingellaan een man op de fiets aan. Controle wees uit dat de man gereedschap in de tas had en XTC pillen. De man is aangehouden op grond van de APV. De politie onderzoekt of de man in aanmerking komt voor auto-inbraken en fietsendiefstallen. (07-177406)

Man aangehouden na weigering zich te verwijderen EMMER COMPASCUUM Zaterdagavond heeft de politie een 45-jarige man uit Emmer Compascuum aangehouden. De man bemoeide zich bij een aanrijding op de kruising van het Oosterdiep met de Westelijke Doorsnee ZZ met de bestuurders en provoceerde hen en de omstanders. Agenten vroegen de man weg te gaan maar hij bleef maar doorgaan. Hierop werd de man gevorderd zich te verwijderen en ook dat weigerde hij. Hierop werd hij aangehouden en krijgt hij een proces verbaal. (07-177300)

Onder invloed
TYNAARLO In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten twee bromfietsers over de Vriezerweg rijden. Zij kregen een bekeuring omdat zij daar niet mochten rijden. Eén van hen, een 16-jarige knaap uit Peize, bleek bovendien een alcoholpromillage te hebben van 0,5. Daarvoor kreeg hij ook een proces-verbaal. (07-177417)

HOOGEVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag controleerden agenten een 25-jarige man uit Pesse toen hij over de Schutstraat reed. De man had een alcoholpromillage van 0,7, een proces-verbaal en een rijverbod was het gevolg. (07-177359)

ASSEN - In de nacht van zaterdag op zondag hebben agenten een 26-jarige bestuurder uit Assen gecontroleerd toen hij over de Oostersingel reed. De man had een alcoholpromillage van 0,7. Bekeuring en rijverbod was het gevolg. (07-177393)

BEILEN - In de nacht van zaterdag op zondag zagen surveillerende agenten een man slingerend over de A28 rijden. Controle wees uit dat de 33-jarige man uit Hoogeveen een alcoholpromillage had van 1,6. behalve een bekeuring en een rijverbod werd het rijbewijs van de man ook nog eens ingevorderd. (07-177431)

Agenten zien snelle sprinter
HOOGEVEEN Zaterdagmiddag reden agenten over het Haagje toen een voor hen rijdende bestuurder snel optrok. Binnen korte tijd reed die bestuurder 100 kilometer per uur. Na correctie bleef er nog 92 uur km/uur over waarmee de toegestane snelheid met 42 km/uur werd overschreden. De 42jarige bestuurder uit Coevorden zei dat hij haast had. Na ontvangst van het proces-verbaal mocht de man weer verder. (07-177325)

De aanhouder wint niet altijd
EMMEN Zondagmorgen om kwart voor zeven zagen agenten een 44-jarige man in zijn auto over de Laan van de Marel rijden. Het was de agenten bekend dat de man niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. De man werd voor de derde keer in 2007 voor dit feit bekeurd. Zijn auto is in beslag genomen. (07-177451)

Politie houdt mannen aan in gestolen auto
ASSEN - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie twee mannen aangehouden toen zij in een gestolen auto over de Stadhouderslaan reden. Een motoragent had de 19-jarige bestuurder uit Assen al eerder een stopteken gegeven doch die negeerde hij. Uiteindelijk stopte de bestuurder waarna hij en zijn 20-jarige passagier uit Assen werden aangehouden. De bestuurder had een alcoholpromillage van 1,9 en hij was niet in het bezit van een rijbewijs. Onderzoek moet nog uitwijzen wie de auto gestolen heeft. (07-177388)

Mannen aangehouden na vechtpartij
ASSEN - In de nacht van zaterdag op zondag werd een 19-jarige man uit Assen door een aantal jongens in elkaar geslagen toen zij elkaar tegenkwamen op de Marktstraat. Hij werd met onder meer een zware hersenschudding opgenomen in het Wilhelminaziekenhuis. De politie heeft naar aanleiding van getuigenverklaringen drie mannen aangehouden die verdacht worden van deze openlijke geweldpleging. Een 19-jarige man uit Vries, een 18- en een 16-jarige jongen uit Assen. Onderzoek moet klaarheid in deze zaak brengen. (07-177426)

Aanhouding na huiselijk geweld
EMMEN - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 44-jarige man in zijn woning aangehouden. De man had zijn 44-jarige echtgenote in het gezicht geslagen als gevolg waarvan zij gezichtsletsel opliep. (07-177432)

Wildplasser zonder identiteitsbewijs
ASSEN - In de nacht van zaterdag op zondag heeft een agent een 21-jarige man uit Assen bekeurd omdat hij tegen een gevel aan de Marktplaats stond te plassen. Omdat hij daarna de agenten begon uit te schelden en omdat hij geen identiteitsbewijs kon tonen is hij daarna aangehouden. (07-177381)

Controles
ASSEN - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie verschillende controles gehouden. Zo werden in en rond Assen van 172 bestuurders een blaastest afgenomen. Resultaten zie boven. Ook werden een aantal technische gebreken geconstateerd. Twaalf bestuurders kregen een bekeuring ivm verlichting zoals voor het voeren van mistlichten binnen de bebouwde kom en het voeren van blauwe verlichting. (07-177413)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Bert Peters, telefoon 0592 451280.