Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Cindy Reijnders
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( zondag 16 september 2007


Brunssum: Zoektocht naar man in Brunssum

Gisteravond rond 19:00 uur heeft de politie een helikopter, duikers van de brandweer en speurhonden ingezet bij de zoektocht naar een 36-jarige man uit Brunssum.

De aanleiding hiervan was dat eerder die dag een voorbijganger op de Hoogenboschweg in Brunssum een afgezaagd jachtgeweer en enkele patronen had gevonden en de politie hiervan in kennis heeft gesteld. Nadat de politie een onderzoek had ingesteld, bleek dat er in de buurt van het jachtgeweer ook een auto aanwezig was, waarin eveneens patronen werden gevonden. Via de gegevens van de auto, kon vastgesteld worden dat het waarschijnlijk zou gaan om een 36-jarige man uit Brunssum. De man verkeerde in verwarde toestand en was mogelijk onder invloed. De politie is vervolgens een zoektocht gestart naar de man en heeft daarbij de helikopter, speurhonden en duikers van de brandweer ingezet. Even na 20:00 uur werd de man aangetroffen in het bos, liggend onder struiken. Hij was (licht) gewond, maar er was geen sprake van levensgevaar. Tijdens zijn aanhouding was hij in het bezit van een tweede vuurwapen. De man is aangehouden wegens het in bezit hebben van de vuurwapens en munitie.

Noorbeek: 54-jarige man uit Noorbeek vermist

Sinds donderdagochtend wordt de 54-jarige Math Wanders uit Noorbeek vermist. De man verliet rond 10:00 uur 's ochtends in verwarde toestand zijn huis en is sindsdien spoorloos.

Math Wanders rijdt in een blauwe Ford Focus met kenteken 38-TK-PN. Hij kan als volgt beschreven worden ( en zie bijgevoegde foto's):
- blanke huidskleur

- baard-snor

- bril

- normaal postuur met een beetje een buikje

- ongeveer 1.80 m.

- kalig - beharing rondom hoofd bruin/grijs

- draagt geen sieraden
Verder droeg hij een halflange blauwe werkjas, een blauw hemd en een beige werkbroek. Zijn familie is ongerust en vraagt iedereen die meer informatie heeft over de mogelijke verblijfplaats van Math, zich te wenden tot de politie, bereikbaar op 0900-8844 (lokaal tarief en vragen naar politie Heuvelland).

Kerkrade: Illegale coffeeshop ontmanteld

Vrijdagmiddag heeft de politie in samenwerking met het flexteam van de gemeente Kerkrade en het ROG (=Regionale Ondersteuningsgroep) een illegale coffeeshop ontruimd.

Naast een uitgebreid camerasysteem, werden o.a. 286 joints, 223 gram hennep, 314 gram hasjiesj, een geldbedrag en de boekhouding in beslag genomen. Een 36-jarige man uit Kerkrade is aangehouden als verdachte in deze zaak.

Sittard: Winkelpersoneel betrapt dief op heterdaad

Vrijdagmiddag hebben drie persoonsleden van een winkel aan de Limbrichterstraat in Sittard een man overlopen, die er met de mobiele telefoons van het personeel (4 stuks) en een sleutel vandoor ging.

Eén van de personeelsleden betrapte de man op heterdaad en zette de achtervolging in, een collega probeerde de man nog tegen te houden, maar slaagde hier niet in. Even later heeft de politie een 30-jarige man uit Sittard als verdachte aangehouden in deze zaak.

Maastricht: Straatroof op de Via Regia

Zaterdagochtend is om 01:45 uur een 23 -jarige vrouw uit Veldwezelt (België) overvallen terwijl zij naar huis fietste.

Ze kwam terug van haar werk en fietste over de Via Regia, toen zij voor de grens en voor de Koffiemolenweg een lichtkleurig klein busje zag staan. Het busje stond met de neus in de richting van België. Als ze vlak bij het busje fietst, komt er een man over het fietspad op haar afgerend en rukt haar van haar fiets af, zodat ze ten val komt. Hij sleurt haar hierbij over de grond naar de achterzijde van het busje en probeert haar hierin te krijgen. Doordat het slachtoffer begint te schreeuwen, schrikt de dader en neemt hij onder andere haar portemonnee, mobiele telefoon en diverse bescheiden mee. De vrouw heeft geen (lichamelijke) verwondingen aan de straatroof overgehouden. De politie is een onderzoek gestart en vraagt mensen die meer weten van deze overval, zich te melden bij de politie. (0900-8844, lokaal tarief)

Maastricht: Man onder invloed rijdt meer dan 80 km te hard

Zaterdagnacht heeft de politie het rijbewijs van een 24-jarige man uit Gulpen ingevorderd, nadat deze de agenten voorbij raasde met meer dan 160 km per uur op de oprit Valkenburg naar de A79 richting Maastricht.

Bij de samenkomst A2-A79 waar een maximumsnelheid van respectievelijk 70 en 90 km per uur geldt, reed de personenauto onverminderd hard door. Uiteindelijk kon de man bij de Geusselt staande gehouden worden, waarbij onmiddellijk zijn rijbewijs ingevorderd werd. Na de ademanalyse bleek eveneens dat de man teveel gedronken had.

Kerkrade: 7 kilo henneptoppen gevonden

Zaterdagmorgen heeft de politie vijf vrouwen aangehouden op de Bleijerheidestraat in Kerkrade, toen bij hen diverse hennepplantages en ruim 7 kilo aan henneptoppen gevonden werden.

De vrouwen zijn respectievelijk 24, 28, 33, 43 en 51 jaar oud en zijn afkomstig uit Kerkrade, Brunssum en Heerlen. De politie heeft alle aangetroffen installaties en hennep(planten) in beslag genomen en vernietigd.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --