Belgische Federale Overheid


07-09-2007

Mobiliteitsweek van 16 tot 23 september

De Europese week van de mobiliteit vindt plaats van 16 tot 22 september 2007. In heel België is dit de gelegenheid voor tal van activiteiten en projecten rond duurzame mobiliteit.

In Brussel

In Brussel is het hoogtepunt van de Week van Vervoering de zesde editie van de "Autoloze zondag" op zondag 23 september. Die dag zijn auto's, motorfietsen en vrachtwagens verboden in de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Meer informatie over de week van vervoering in Brussel op www.autolozezondag.irisnet.be

In Vlaanderen

In Vlaanderen werd de week van vervoering omgedoopt tot "Aardig-op-weg-week". In dit kader organiseren tal van steden en gemeenten activiteiten om duurzame mobiliteit te promoten. Ook de Europese autoloze zondag wordt in Vlaanderen gevolgd, onder de vorm van een "Autoluw weekend", op 22 en 23 september. Een dertigtal Vlaamse steden hebben zich voor dit weekend ingeschreven.

Meer informatie over de "Aardig-op-weg-week" op www.varieerinhetverkeer.be

In Wallonië

Ook het Waalse Gewest doet mee met tal van activiteiten en voor de tweede maal een "passeport mobilité" (mobiliteitspaspoort). Met dit paspoort kunt u één week lang gratis het Waalse openbaar vervoer gebruiken. Meer dan 20 Waalse steden organiseren bovendien op 23 september een autoloze dag.

Meer informatie over de activiteiten in Wallonië op www.semaine.mobilite.wallonie.be

Heel Europa is trouwens in de ban van de mobiliteit. Het thema van deze week,"Streets for people", wil de straten teruggeven aan de burgers.

Meer informatie op de website van de European Mobility Week: www.mobilityweek-europe.org (EN)