Gemeente Leeuwarden

Op aardgas vooruit!

Bron: Gemeente Leeuwarden (07-09-2007) Tijdens de landelijke Week van de Vooruitgang, 16 t/m 22 september, zijn er veel initiatieven voor duurzame mobiliteit. De hele week staat in het teken van lopen, fietsen, openbaar vervoer en kritisch autogebruik om zo meer schone lucht, rust en ruimte in wijken en binnensteden te creëren.
De aardgaskaravaan komt op 19 september in Leeuwarden. De karavaan staat tussen 12.00-13.30 op het Zaailand, waar ook het Nieuwe Rijden onder de aandacht wordt gebracht. De karavaan bestaat uit een groot aantal personenauto's, bedrijfswagens en bussen op aardgas. Onder het genot van een lunch verstrekken aanwezige dealerbedrijven en verschillende Leeuwarder bedrijven informatie over hun ervaring met rijden op aardgas. Rijden op aardgas is een schone, betrouwbare techniek en is ook financieel aantrekkelijk.

In een tent op het plein kan een rijtest afgelegd worden op de `Nieuwe Rijden' simulator. Met deze zuinige rijstijl schakel je eerder naar een hogere versnelling, waardoor er brandstof bespaard wordt.

De gemeente Leeuwarden geeft aan bezitters van een auto op duurzame brandstoffen een éénmalige subsidie van EUR 1.000,- en een jaar lang gratis parkeren in de binnenstad.