Gemeente Bussum

Week van de vooruitgang

Er worden allerlei activiteiten georganiseerd tijdens de Week van de Vooruitgang, van 16 tot en met 22 september.

Ook dit jaar zullen tijdens de Week van de Vooruitgang, van 16 tot en met 22 september, tal van mensen zich inzetten voor duurzame mobiliteit.De hele week staat in het teken van 'groen licht' voor lopen, fietsen, openbaar vervoer en kritisch autogebruik om zo meer schone lucht en rust en ruimte in wijken, dorpen en steden te creëren.

Er worden allerlei activiteiten georganiseerd om het lopen en fietsen onder de aandacht te brengen. Ook de problemen van het groeiende autoverkeer krijgen de nodige aandacht. De gemeente Bussum ondersteunt de Week van de Vooruitgang omdat de manier waarop wij ons verplaatsen grote gevolgen heeft voor ons milieu, de leefbaarheid in de woonwijken en voor onze gezondheid.

Wat is er te doen?

* Op zondag 16 september 2007 is de `autovrije dag'. Laat de auto eens een dagje staan, neem de fiets of de `benenwagen'. De gemeente Bussum organiseert geen autovrije dag, maar als u zelf iets wilt organiseren (bijvoorbeeld het afsluiten van een straat), kunt u contact opnemen met de gemeente, telefoonnummer (035) 692 88 76.

* De hele week staat `autodaten' extra in het zonnetje. Kijkt u eens of het mogelijk is samen met anderen een auto te delen. Carpoolen levert meer op dan u denkt!

* Maandag 17 september 2007 is de `fiets naar je werk'-dag. Fietsen naar het werk is een makkelijke manier om de gezondheid te verbeteren en op peil te houden. Ook zorgt het voor minder parkeerproblemen rond het werk en het is natuurlijk goed voor het milieu.

* Donderdag 20 september 2007 staat in het teken van `op voeten en fietsen naar school'. Ouders worden verzocht hun kinderen met name deze dag zoveel mogelijk lopend of fietsend naar school te laten gaan. De dag zal bij zoveel mogelijk ouders, leraren en leerlingen onder de aandacht worden gebracht.

De week van vooruitgang is een initiatief van de Europese Commissie. Stichting LOAZ, een stichting ter bevordering van duurzame mobiliteit, is in Nederland de initiatiefnemer. De coördinatie van de week is in handen van Milieudefensie.

Meer informatie over de Week van de Vooruitgang en alle activiteiten kunt u vinden op www.weekvandevooruitgang.nl