Gemeente Zoetermeer

Week van de vooruitgang 2007

De week van de Vooruitgang 2007 begint op 16 september en duurt tot 22 september. Doel van de Week is het publiek bewust te maken van goede alternatieven voor het autoverkeer en de relatie autoverkeer met luchtkwaliteit. Deze `Week' wordt ook aangegrepen om de betrokkenheid van inwoners, natuur- en milieugroepen en ondernemers bij het milieubeleid te vergroten.

Indachtig het succes van het afgelopen jaar worden bestaande activiteiten opnieuw georganiseerd, zoals: Autoloosloop zondag 16 september en sport en spel op de Voorweg; Duurzaam vervoermarkt, op voeten en fietsen naar school donderdag 20 september; Wethouders bezoeken basisscholenworden enzovoorts. Naar verwachting worden de activiteiten op de autovrije zondag uitgebreid. Nieuwe activiteiten in 2007 zijn: aandacht voor het Nieuwe Rijden, publiek debat en een activiteit door de Fietsersbond en/of Milieudefensie.

Andere doelstellingen van de Week zijn om organisaties te mobiliseren bij de opzet en uitvoering van verwante activiteiten. Door de diversiteit van activiteiten hoopt men een zo groot mogelijke doelgroep te bereiken. Gehandicapten vormen hierbij ook een doelgroep.

De Week van de Vooruitgang is een jaarlijks terugkerend initiatief dat op Europese schaal wordt uitgevoerd. De `Week' staat in het teken van het beperken van de groei van het niet noodzakelijke autoverkeer en het aandragen en tonen van goede alternatieven.