Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Audi TT leukste auto jaren '90

Den Haag, 16 september 2007

Eigenzinnigheid loont. Ook in de jaren '90. De leukste auto's van het vorige decennium zijn volgens de deelnemers aan de anwbAuto-verkiezingen de Audi TT, de New Beetle en de Smart Fortwo. Na het tellen van de stemmen kwam de Audi TT als onbetwiste winnaar uit de bus. De kiezers wezen de afgelopen drie weken de Volkswagen Kever (jaren '70), de Peugeot 205 (jaren '80) en de Audi TT (jaren '90) aan als leukste auto's van hun tijd. In totaal hebben ruim 50.000 mensen hun stem uitgebracht. De verkiezingen zijn een initiatief van anwbAuto, de gratis krant voor automobilisten.

Jan-Jacob van Donselaar, directeur Audi, toont zich verheugd met de overwinning van 'zijn' Audi TT. 'Vooral omdat het gaat om de mening van de consument. Dààr doen we het uiteindelijk voor. Bij Audi kiezen we niet alleen voor topkwaliteit, maar ook voor emotie. De TT bewijst dat die twee een zeer 'gelukkig huwelijk' kunnen vormen. Klanten weten een auto met een sterk karakter te waarderen, zo blijkt ook uit hun keuze voor de Kever en de Peugeot 205 voor de jaren '70 en '80. Alleen dit soort auto's is werkelijk in staat om geschiedenis te schrijven.'

Fiat 500
Op anwb.nl/autoverkiezingen kon iedereen de afgelopen weken stemmen op de leukste auto's van de jaren '70, '80 en '90. Het ging daarbij niet om de mooiste of duurste auto, maar om de auto die de mooiste herinneringen oproept. Door te stemmen maakten bezoekers kans op een moderne klassieker: de nieuwe Fiat 500! Vrijdag is door de notaris uit de ruim 50.000 stemmen de winnaar getrokken. Deze zal volgende week in anwbAuto en op de site www.anwb.nl/autoverkiezingen worden gepresenteerd.

Meer dan een vervoermiddel
'De hoge opkomst bij deze verkiezingen bewijst weer eens dat auto's veel meer zijn dan een vervoermiddel', meent Gert Wisse, chef redactie van anwbAuto. 'Ook op diverse fora op internet werden verhitte discussies gevoerd. Over smaak valt dus wel degelijk te twisten. We zullen dit onderwerp in de toekomst dan ook zeker weer oppakken in onze krant en op onze website.'

Over anwbAuto
anwbAuto is de gratis krant voor automobilisten van de ANWB die sinds maart 2007 in een oplage 350.000 wekelijks op donderdag verschijnt. De krant is voor iedereen mee te nemen bij 1300 punten, verspreid over Nederland. Dat zijn supermarkten, benzinestations en ANWB-winkels. De krant is ook online te lezen via anwb.nl/autoverkiezingen.

`

Persdienst ANWB
070 314 62 39 (Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Markus van Tol)
070 314 62 54 (Ad Vonk)
070 314 78 03 (fax)