Persberichten Heuvelrug, 11.30 uur

Utrecht, 16-09-2007

Getuigenoproep mishandeling

VEENENDAAL Op donderdagochtend 13 september tussen 06.45 uur en 07.00 uur is een 21-jarige inwoonster van Veenendaal bij de fietsenstalling van het station De Klomp mishandeld.

Het slachtoffer reed die ochtend op haar fiets naar het station, toen ter hoogte van de fietsenstalling haar fiets werd stopgezet. De vrouw werd vervolgens van achteren beetgepakt en geblindoekt. Daarna werd zij in haar ribben gestompt en kreeg ze een klap tegen haar hoofd. De dader of daders vertrokken daarop. Het slachtoffer hield pijnlijke ribben aan de mishandeling over.

Het slachtoffer heeft de dader(s) niet gezien. Wel heeft zij een mannenstem gehoord. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Gezien het tijdstip zullen veel mensen op weg zijn geweest naar werk of school. De politie verzoekt iedereen die iets (opvallends) heeft gezien, contact op te nemen met het politiebureau Veenendaal via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven, geef dan uw informatie door via Meld Misdaad Anoniem nummer 0800-7000.

Inbreker aangehouden

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft door een oplettende collega op zaterdag 15 september rond 01.20 uur een inbreker op heterdaad betrapt aan de Kersengaard.

De agent - in vrije tijd - hoorde midden in de nacht verdachte geluiden. Hierop belde hij de politie die direct ter plaatse kwam. De verdachte situatie bleek een poging tot woninginbraak te zijn. Hierop kon één van de verdrachten aangehouden worden, een 45-jarige inwoner van Ter Apel. De andere ging ervandoor en werd niet meer teruggevonden. De verdachte moest mee naar het politiebureau, tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Brand bij voetbalvereniging

VEENENDAAL Op vrijdagavond 14 september kreeg de politie rond 23.20 uur een melding dat er brand was bij een voetbalvereniging aan de Verlengde Sportlaan.

Ter plekke aangekomen was de brand al geblust door de brandweer. Een hoek van ongeveer zes vierkante meter van de tribune was weggebrand. De politie doet onderzoek naar eventuele brandstichting.

Snelheidscontroles

WOUDENBERG/DOORN Het Verkeershandhavingsteam van Politie Utrecht heeft op vrijdagmiddag 14 september snelheidscontroles gehouden op twee lokaties.

Op de Stationsweg Oost in Woudenberg werden in twee uur tijd 1495 voertuigen gecontroleerd. 166 hiervan reden te snel. De hoogstgemeten snelheid was 86 km/h waar 50 km/h is toegestaan. Vervolgens werd ook twee uur lang op de Amersfoortseweg in Doorn gecontroleerd. Van de 1304 gecontroleerde voertuigen reden er 80 te snel. De hoogst gemeten snelheid was hier 82 km/h terwijl 50 km/h is toegestaan.

Jongen beledigt agent

VEENENDAAL Surveillerende agenten op de mountainbike hebben op zondag 16 september rond 00.20 uur een 16-jarige jongen uit Veenendaal aangehouden.

De agenten reden rond op een festival bij de Groenendaalselaan toen de jongen in het bijzijn van vrienden de agent beledigde. Hierop werd de jongen aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Zijn ouders werden in kennis gesteld. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Er wordt nog overlegd over een passende straf.

Laatst gewijzigd 16-09-2007 11:28 | © Politie Utrecht