Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe tentoonstelling

Remains in het fort in Fort Rammekens

Vier verschillende kunstenaars laten zich inspireren

Van 16 september tot en met 28 oktober 2007 is in Fort Rammekens de tentoonstelling Remains in het fort te zien. De tentoonstelling wordt op zondag 16 september geopend door de oud-wethouder van Goes, dhr. Linssen. Dit wordt begeleid door viool en cello.

Er is werk te zien van vier verschillende kunstenaars uit verschillende disciplines, zoals textielkunst, textielbeelden en beeldhouwkunst.

De kunstenaars Els van Baarle, Cherilyn Martin, Cora de Kok en José van der Valk hebben zich laten inspireren door het fort en de bijzondere locatie.

Het werk van José van der Valk wordt gekenmerkt door combinaties van verschillende materialen zoals keramiek, brons en steen. Deze verschillende materialen kunnen een contrast of een evenwicht oproepen of elkaar versterken. Haar werk is geïnspireerd door mystiek en religie in symbolen en tekens. Met de gedachte dat het fort een militair hospitaal is geweest rond 1900, heb ik voeten van keramiek en skeletten van benen in hout gemaakt. Verder ook relikwieën en de processie: dit zijn vier gedaantes die de kroon dragen met voor en achter een vaandel van brons.

Cherilyn Martin wil met haar werk gelaagdheid in allerlei vormen tot uitdrukking brengen.

Mixed media wordt gebruikt om texturen van overblijfsels weer te geven. Zo wordt een oude beschaving weer tot leven gewekt. Zowel letterlijk als figuurlijk is onder elke laag een andere verborgen, een deel van een andere tijd, iets dat ooit nieuw was, gemaakt door de natuur of door mensenhanden.

Els van Baarle vond inspiratie in landkaarten en brieven. Berichten van mensen, reizen.

Het fort als basis, het fort als vertrekpunt.

Delen van landkaarten en teksten zijn op grote doeken gedrukt. Ook zijn overgebleven enveloppen gebruikt die door de hoeveelheid contact van mensen uitdrukken.

Cora de Kok heeft het fort met het water verbonden. Zij maakt visvormen op groot formaat, met stof en koper. De gestroomlijnde vorm van de vis is voor haar een bron van inspiratie. Het materiaal dat zij gebruikt geeft uitdrukking aan vergankelijkheid:

overblijfselen in het fort.

U vindt het fort aan de Rammekensweg bij Ritthem, ten oosten van Vlissingen. Fort Rammekens is van maart tot en met oktober dagelijks geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur, met uitzondering van de maandag. Voor meer informatie kunt u bellen met het Zeeuws maritiem muZEEum, telefoon 0118- 412 498. www.fortrammekens.nl


---



Ingezonden persbericht