Gemeente Helmond



1e klas reizen voor een 2e klas prijs

Van 16 - 22 september kunnen NS-abonnementhouders uit Helmond gratis gebruik maken van de 1e klas in combinatie met een 2e klas-abonnement.

Ook kunnen ze in die week twee keer gratis iemand meenemen in de trein. De NS- abonnementhouders kunnen het overgangsbewijs van de 2e naar de 1e klas en de meereiskaarten afhalen bij de Stadswinkel. De gemeente Helmond en NS willen via deze actie mensen stimuleren om vaker de trein te nemen.

Voor wie geldt de actie?

De actie geldt voor alle inwoners van Helmond met een geldige NS/OV-jaar(traject)kaart 2e klas (uitgezonderd de OV-studentenkaart) of NS-maand(traject)kaart 2e klas. Het gratis overgangsbewijs 2e naar
1e klas en de meereiskaarten zijn van 3 tot en met 14 september 2007 bij de Stadswinkel af te halen. Mensen moeten hiervoor hun geldig NS-abonnement én een geldig legitimatiebewijs meenemen. Het overgangsbewijs en de NS-Meereiskaarten kunnen gebruikt worden tijdens De Week van de Vooruitgang (16 - 22 september).

Openingstijden Stadswinkel

Het adres van de Stadswinkel is Frans Joseph van Thielpark 1. De Stadswinkel is geopend op maandag van 9:00 uur tot 19:00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9:00 uur tot 16:00 uur. De ingang van de Stadswinkel is tegenover de ingang van de Pathé-bioscoop in het Boscotondocomplex. Bij de ingang is voldoende plaats om een fiets of brommer te parkeren, onder de Stadswinkel is een parkeergarage.

Meer info

Voor meer informatie over deze actie kunt u contact opnemen met de gemeente Helmond, tel. 0492 587777. Meer informatie over NS-abonnementen is te vinden op www.ns.nl.

De Week van de Vooruitgang 2007

De actie 1e klas reizen voor een 2e klas prijs wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Vooruitgang. Ook organiseert de gemeente Helmond samen met de Fietsersbond in die week de fietspromotie-actie Trap eens wat vaker naar je baas. In De week van de Vooruitgang, die loopt van 16 tot en met 22 september, zetten tal van mensen, overheden, instellingen en overige organisaties in Nederland zich in voor duurzame mobiliteit. De hele week staat in het teken van lopen, fietsen, openbaar vervoer en kritisch autogebruik om zo meer schone lucht, rust en ruimte te creëren. Meer informatie is te vinden op www.weekvandevooruitgang.nl.