Itteren

Secretariaat: Ruyterstraat 18 6223 GX MAASTRICHT Telefoon : 043-365 20 40
E-mail : info@itteren.nl
Website : www.itteren.nl
Banknummer : 97.92.52.547

Aan:

Gemeente Maastricht
t.a.v. wethouder W. Hazeu
Postbus 1992
6201 BZ Maastricht

Itteren, 16 september 2007
Betreft: Terras frituur te Itteren

Geachte wethouder,

Naar aanleiding van het telefoongesprek met Dhr. Verhulst 12 september 2007 ontvangt u desgevraagd deze brief met onze motieven voor het behouden van het terrasje voor de (mobiele) frituur in Itteren.

Enige tijd geleden vernamen we van de frituurhouder Dhr. Kerkhofs, dat hij bezoek heeft gehad van de milieupolitie. Er is blijkbaar een nieuw terrassenbeleid en daarom mag hij zijn terrasje niet meer plaatsen. Terras is eigenlijk het verkeerde woord. Bij een terras denk je aan het Vrijthof met tientallen tafels en stoelen en grote parasols, eventueel met verwarming (slecht voor milieu). In Itteren hebben we het over twee tafels met zes stoelen!

Het verwijderen van het terrasje voor de frituur in Itteren is een grote teleurstelling voor de frituurhouder en vele van zijn klanten. In Itteren vinden we het dorpse karakter met de daarbij behorende sociale contacten erg belangrijk. De enkele schaarse voorzieningen die we nog hebben worden voortdurend bedreigd in hun voortbestaan. Wij vinden het uiterst belangrijk om deze voorzieningen zoals: school, winkel, café, verenigingsleven en ook onze frituur 't Weegelke zo veel mogelijk te behouden.

Het niet kunnen houden van een terrasje voor zijn frituur met name in de zomermaanden, vormt een bedreiging in het voortbestaan van deze voorziening in Itteren. Veel is er namelijk sowieso niet te verdienen aan een frituur in zo een klein dorp. Dhr. Kerkhofs doet zich zoveel moeite om hier in Itteren een frituur open te houden onder deze schamele omstandigheden / voorzieningen. Wij zijn blij dat Dhr. Kerkhofs zoveel energie en tijd in de frituur van Itteren steekt.

Itteren heeft geen noemenswaardige overlast van de jeugd, daar zijn we uiteraard heel erg blij mee. Dit is mede dankzij de sociale structuur in ons dorp. Het terrasje van de frituur dat gelegen is naast het J.O.P. is daar een belangrijk onderdeel van. Jong en oud, en menig fietser maken gebruik van het terrasjeom hier een gezellig praatje te maken. Voor menigeen is dit terrasje dan ook van sociaal belang.

Wij zouden er daarom ook voor willen pleiten dat u ervoor zorgt dat het terrasje voor de frituur gehandhaafd kan blijven. Alhoewel het weer niet al te best is, kan de frituurhouder nu nog iets verdienen en wat reserves opbouwen voor de winter.

Met vriendelijke groet namens de Dorpsraad,

secretaris