Gemeente Lansingerland


Week van de Vooruitgang
Week van de vooruitgang

De gemeente Lansingerland doet actief mee aan de landelijke Week van de Vooruitgang. Doe met ons mee!

Wij doen zoals u ook kunt lezen op de poster die verspreid is door Lansingerland - als gemeente actief mee aan de landelijke Week van de Vooruitgang (van 16 t/m 22 september). In die week en natuurlijk in ons beleid voor de komende jaren- willen wij het belang van duurzame mobiliteit onderstrepen en laten zien dat je samen het verschil kunt maken. De overheid, scholen, het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld èn natuurlijk de inwoners van Lansingerland kunnen samen een belangrijke bijdrage leveren aan schonere lucht en een rustige en veilige woonomgeving. Doe met ons mee!

Ga maandag 17 september net als de nieuwe burgemeester op de fiets of met het openbaar vervoer naar uw werk en breng uw kinderen donderdag 20 september fietsend of lopend naar school. Elke bijdrage telt!

In het interview met de wethouder mobiliteit Hans de Rijke in de Heraut kunt u lezen dat er behalve de acties op 17 en 20 september nog meer gebeurt om duurzame mobiliteit te bevorderen.

De campagnes van vervoersbedrijven Connexxion en de RET zijn ook in die week nog in volle gang. De gemeente Lansingerland is erg blij met de informatie- en promotiecampagnes over en voor het openbaar vervoer. Iedere inwoner van Lansingerland krijgt van Connexxion een gratis probeerkaart in de bus waarmee u in deze maand een dag gratis kunt reizen met vier personen. Daarmee kunt u met maximaal vier personen, op werkdagen na 9.00 uur én in het weekend, gratis kennismaken met het openbaar vervoer in de drie kernen van de gemeente. De kaarten zijn de hele maand september dit jaar geldig op de RandstadRail Erasmuslijn - tussen de haltes Rodenrijs en Rotterdam- en op de Connexxion-buslijnen 170, 171, 172, 173 en 174. Ook in de tram en metro van de RET binnen de zones 5300 en 5310 kan met de gratis kaarten worden gereisd. (De kaarten zijn alleen geldig voor inwoners van Lansingerland en niet in de BOB-bus of op het Nachtnet). Promotieteams van de RET delen bovendien 10.000 gratis anonieme OV-chipkaarten uit met een tegoed van 4,50- uit om inwoners van de regio kennis te laten maken met RandstadRail.

Wij roepen iedereen op om in de Week van de Vooruitgang bewust ( een dag ) de auto te laten staan en gebruik te maken van de gratis OV-probeerkaart en eventueel ook de OV-chipkaart.

Wij vinden het geweldig als ook u met ons wilt werken aan een week waarin veel mensen en organisaties in beweging komen voor een betere luchtkwaliteit en een rustige en veilige leefomgeving. Dan zijn we samen goed op weg in Lansingerland!
Indien u nog vragen heeft over de actie kunt u contact opnemen met Sarina Maat, tel: (010) 800 43 84.

Bekijk hier de poster voor Lansingerland.
Meer informatie: www.weekvandevooruitgang.nl