Gemeente Bussum

Autovrije zondag

Op 16 september aanstaande wordt de autovrije zondag georganiseerd

Misschien heeft u er al van gehoord. Op 16 september aanstaande wordt de autovrije zondag georganiseerd. De autovrije zondag wordt georganiseerd door de verenigingen: Milieudefensie en Landelijk Overleg Autovrije Zondag. De gemeente ondersteunt de autovrije zondag en ziet de autovrije zondag als een moment om stil te staan bij de keuze van vervoermiddel. Wij vragen u om, speciaal op 16 september aanstaande, te bekijken of het ook voor u mogelijk is een andere manier van vervoer te kiezen.

Wilt u op deze dag iets bijzonders organiseren waarbij milieu en veiligheid centraal staan (spelen op straat, skeelerwedstrijdje o.i.d.) schrijft u dan een brief aan de gemeente Bussum met daarin de straat of het gedeelte van de straat dat u wilt afsluiten en de tijd. Het is niet mogelijk de straat af te sluiten op doorgaande wegen en/of busroutes. Uw verzoek kunt u voor 30 augustus as. sturen naar: Gemeente Bussum

Afdeling Ruimtelijke Inrichting

T.a.v. mevrouw I. van Dijk

Postbus 6000

1400 HA BUSSUM

De gemeente Bussum beoordeelt uw aanvraag zo spoedig mogelijk.

Daarnaast ziet de gemeente Bussum de autovrije zondag als een start om ook na deze datum een bewuste keuze te maken voor de wijze van vervoer, zijnde:

voor kortere afstanden lopend of met de fiets,

voor langere afstanden het openbaar vervoer of de auto,

voor reizen met meerdere personen, carpoolen.