Politie Groningen

Vrijdag 14 september 2007

Provincie Groningen, 14-09-2007

Groningen: auto-inbreker betrapt

De politie heeft donderdagmiddag een 46-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer had aan het Eemskanaal N.Z. in zijn woonplaats de ruit van een auto ingeslagen. Toen hij doorkreeg dat zijn actie gezien was door agenten, ging hij er snel vandoor. Hij kon aan het Balkgat worden aangehouden. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: aanhanger te zwaar

Bij een controle op de Beneluxweg in Groningen is een automobilist bekeurd voor een veel te zware aanhanger. De 47-jarige automobilist uit Zuidlaren werd gecontroleerd, omdat de auto zichtbaar moeite had met het voorttrekken van de aanhanger. Bij weging bleek de aanhanger 1800 kg te wegen, terwijl het maximum toegestane gewicht 1200 kg was. De aanhanger is afgekoppeld en met een bus verder vervoerd. Daarnaast werd een bekeuring uitgeschreven voor los liggende lading.

Groningen: inbreker aangehouden

Een 32-jarige Stadjer is donderdagnacht aangehouden op verdenking van woninginbraak. Een buurtbewoner had de man via het raam een woning aan de Zaagmuldersweg zien binnengaan. De gealarmeerde politie trof de man in de woning aan. Hij verklaarde zelf daar te wonen, maar de sleutel kwijt te zijn. Volgens de systemen bleek de man echter op een ander adres ingeschreven te staan. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: man gewond na klap

Een 25-jarige Stadjer is donderdagnacht gewond geraakt in een horecagelegenheid aan de Grote Markt. De man was geslagen door een 27-jarige plaatsgenoot. Hij liep hierbij een wond op bij zijn wenkbrauw en moest naar het ziekenhuis voor hechtingen. Wat de aanleiding is geweest voor de onenigheid is nog niet bekend. De 27-jarige man ging er na de klap vandoor, maar kon op de Vismarkt worden aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Veendam: sieraden gestolen

Bij een winkeldiefstal op donderdagavond aan het Beneden Oosterdiep in Veendam, hebben drie onbekende mannen diverse sieraden gestolen. De mannen kwamen rond 18.15 uur binnen en blokkeerden de toegang van het woonhuis naar de winkel, zodat de eigenaar het winkelgedeelte niet binnen kon komen. Uit een vitrine werden vervolgens diverse sieraden gestolen. Daarna gingen de drie mannen er lopend vandoor. In de Locomobielstraat stapten ze in een gereedstaande auto. De politie onderzoekt de zaak. Mensen die meer informatie denken te weten over het incident of over de identiteit van de verdachten, kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Sappemeer: forse snelheidsovertreding

De politie heeft donderdagavond het rijbewijs van een 53-jarige automobilist uit Dokkum in beslag genomen. De Fries reed met hoge snelheid over de A7 in de richting van Groningen. Op het gedeelte waar de maximum snelheid tijdelijk 90 km/u is, reed de man harder dan 170 km/u. Bij afslag Foxhol wisten de agenten de automobilist langs de kant te zetten. De man en zijn auto zijn meegenomen naar het politiebureau. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Bedum: fietsster geeft geen richting aan

Een 15-jarige fietsster uit Middelstum is donderdagmorgen licht gewond geraakt bij een aanrijding met een 60-jarige bromfietser uit Middelstum. Het meisje reed op de Ter Laan in Bedum en wilde afslaan richting de Zevenbruggetjesweg. Ze merkte een achter haar rijdende bromfietser niet op en sloeg af zonder richting aan te geven. Daardoor reed de bromfietser tegen haar aan. De fietsster moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Garrelsweer: verkeerscontrole

De politie heeft donderdagmiddag op de N360 bij Garrelsweer een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 14 bekeuringen uitgedeeld. Een deel van de bekeuringen werd uitgedeeld aan bestuurders die zich niet aan de verkeersregels houden nabij werkzaamheden.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Wagenborgen, N362: aantal geregistreerde voertuigen: 680, aantal overtredingen: 37, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Doezum, N980: aantal geregistreerde voertuigen: 670, aantal overtredingen: 69, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Kolham, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 306, aantal overtredingen: 64, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Sappemeer, De Vosholen: aantal geregistreerde voertuigen: 323, aantal overtredingen: 67, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.