Time : 15:55:11
Date : 11 September 2007
Sender Name: Capita BVBA
Lay's verlaagt aandeel verzadigde vetten met 70%
Overgang naar zonnebloemolie geslaagd
Lay's bereidt vanaf heden als enige chipsmerk al zijn chips volledig
in een speciale zonnebloemolie. Hiermee sluit Lay's een uitgebreid
traject af waarbij de fabrikant het
percentage verzadigde vetten in de chips met 70% heeft weten te
verlagen in vergelijking met wat andere aardappelchips gemiddeld
bevatten. De smaak van Lay's is hetzelfde gebleven.
De speciale zonnebloemolie SunSeed® olie vervangt de olie waar de
chips eerst in werden bereid. In drie fasen werd het percentage
verzadigde vetten verminderd; in 2005 met 30%, in 2006 met 50% en nu
met 70%. De introductie heeft uiteindelijk twee jaar geduurd omdat er
bij aanvang niet voldoende zonnebloemen voorhanden waren om alle
zonnebloemolie te produceren. In totaal zijn er in 90.000
zonnebloemvelden aangeplant om over genoeg olie te beschikken.
SunSeed® olie bevat een hoger percentage oleïnezuur dan gewone
zonnebloemolie. Oleïnezuur bevat weinig verzadigde vetten. Het
verminderen van de inname van verzadigde vetten helpt het
cholesterolgehalte te verlagen.
Door de beste ingrediënten te selecteren en haar producten continu te
verbeteren wil Lay's werken aan een gebalanceerd productaanbod. 'We
zijn er trots op dat het ons gelukt is om nu alle chips in SunSeed®
olie te bereiden. Dit past binnen ons Taste For Tomorrow beleid,
waarin productverbetering en transparante informatie aan de consument
een centrale rol vervullen. Als marktleider willen we er alles aan
doen om de keuze voor een verantwoord leefpatroon te vereenvoudigen',
aldus Cindy Tervoort, marketing manager van Lay's.