Gemeente Valkenswaard

Raadsman aan de slag

Sociaal Raadsman aan de slag

De gemeenteraad van Valkenswaard heeft eerder dit jaar ingestemd met het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders om in 2007 een Sociaal Raadsman aan te stellen. Deze persoon geeft gratis advies en informatie op sociaal-juridisch terrein. Inwoners van Valkenswaard kunnen bij hem of haar terecht met vragen over sociale voorzieningen, wetten en regelingen. Bijvoorbeeld vragen over arbeidszaken, het aanvragen van een bijstandsuitkering, huurtoeslag of hulp bij het schijven van een bezwaar of beroepsschrift.

Per 1 augustus jl. is mevrouw M. Berkers hiervoor aangesteld. Zij wordt de Sociaal Raadsvrouw van Valkenswaard en is een medewerker van Dommelregio. DommelRegio is een stichting voor maatschappelijke dienstverlening die actief is in 13 gemeenten in Zuidoost-Brabant. Het centrale kantoor is gevestigd in Valkenswaard. DommelRegio richt zich op het welzijn van haar burgers en wil hen zo actief en zelfstandig mogelijk laten deelnemen aan de samenleving. De Sociaal Raadsvrouw is vanaf maandag 3 september jl. begonnen met haar werkzaamheden.

Gratis dienstverlening
De dienstverlening is gratis. U krijgt informatie en advies of u wordt doorverwezen naar een andere instantie. Ook helpt zij u met het invullen van formulieren, het opstellen van brieven en het maken van afspraken met andere instanties. Met vragen over de volgende onderwerpen kunt u naar mevrouw Berkers gaan:

* arbeidszaken

* sociale verzekeringen en voorzieningen (uitkering, kinderbijslag, e.d)

* maatschappelijke voorzieningen

* gezondheidszorg

* vrijetijdsbesteding

* onderwijs (studiefinanciering, tegemoetkoming studiekosten, e.d.)
* vreemdelingenzaken

* juridische zaken

* consumentenzaken

* belastingzaken

Als Sociaal Raadsvrouw is mevrouw Berkers voor een jaar aangesteld. Hierna wordt beoordeeld of de gemeente ermee door wil gaan.

Bereikbaarheid
De Sociaal Raadsvrouw heeft een telefonisch spreekuur op dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00 tot 10.00 uur. Het inloopspreekuur is op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 11.00 uur. U kunt haar ook mailen via: sociaalraadsman@dommelregio.nl.

Locatie
Stichting Dommelregio, Maastrichterweg 51, 5554 GE in Valkenswaard Telefoonnummer: 06-51049199
Faxnummer: 040-2044713

Borkel en Schaft
De Sociaal Raadsvrouw is op de donderdag in de oneven weken van 15.00 tot 17.15 uur ook in Het Dorpshuis van Borkel en Schaft te bereiken. Zij houdt dan kantoor in de Doktersruimte. U dient wel eerst een afspraak te maken. Het de bedoeling dat de raadsvrouwe binnenkort ook op verschillende locaties gaat werken. Nadere berichtgeving hierover volgt.