Gemeente Zoetermeer

Ondertekening Samenwerkingsovereenkomst Veilig Ondernemen in Zoetermeer

De Gemeente Zoetermeer wil investeren in veiligheid in winkelgebieden. Hiertoe worden in de periode tussen nu en 1 september 2009 alle winkelgebieden in Zoetermeer gecertificeerd met het Keurmerk Veilig Ondernemen. Uiterlijk 1 september 2009 hebben alle winkelgebieden in Zoetermeer een landelijk erkend basisniveau voor veiligheid.

In vervolg hierop wil de gemeente het basisniveau vasthouden met een Zoetermeerse variant op het Keurmerk Veilig Ondernemen: de Meerbloem voor Veilig Ondernemen. Uiterlijk 1 september 2009 wordt aan alle winkelcentra die in het verleden zijn gecertificeerd met de Officiele
1e keurmerkster Veilig Ondernemen de Meerbloem voor Veilig Ondernemen toegekend, op voorwaarde dat zij nog steeds voldoen aan de eisen zoals gesteld aan die 1e keurmerkster.

Om dit te realiseren, en in het belang van de borging, tekenen betrokken partijen 10 september 2007 een samenwerkingsovereenkomst en vormen zij samen een stuurgroep. Deze Stuurgroep Veilig Ondernemen ziet toe op onder andere de uitvoering van de overeenkomst en het verhelpen van knelpunten.

Betrokken partijen bij de certificering zijn: de gemeente Zoetermeer, Detailhandelvereniging Zoetermeer (DVZ), brandweer, politie, Kamer van Koophandel (KvK) en Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD).

Het programma op 10 september is als volgt:

11.00 uur: ontvangst en inleiding door Wethouder Van Domburg 11.05 uur: toelichting door directeur HBD, de heer E.E. van de Lustgraaf
11.10 uur: ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst. 11.15 uur: gelegenheid voor vragen.

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst is op 10 september om 11. 00 uur in de brandweerkazerne Oosterheem, Olof Palmelaan 1, 2729 NA, Zoetermeer.

Het project Keurmerk Veilig Ondernemen levert een bijdrage aan de doelstellingen van SEA (Sociaal Economische Agenda) Zoetermeer.