Gemeente Almelo

Groen werkzaamheden Stationsgebied

6 september 2007 - In het voorjaar is gestart met de werkzaamheden rondom het voormalige Almeline terrein gelegen aan de stationszijde van de Parallelweg/ Perenstraat/ Dijkstraat te Almelo. In het kader van de verlegging van de Dijkstraat en de aanleg van een verdiept stationsplein (project LOC23) worden enkele bomen gekapt.

Wat en waarom
In het kader van het verleggen van de Dijkstraat en de aanleg van een verdiept plein nabij het station dienen 17 bomen te worden gekapt en 8 zijn van dusdanige kwaliteit dat ze worden verplant en naar een depot van de gemeente verplaatst. De civieltechnische werkzaamheden op het terrein zijn reeds in volle gang. Om deze werkzaamheden te kunnen vervolgen worden deze bomen verwijderd.

Wanneer/Tijdsduur
In de week van 10 september starten de werkzaamheden met de aanpak van de bomen. In deze week vinden de rooiwerkzaamheden plaats. De verplantwerkzaamheden zullen in week 47 plaatsvinden. De totale werkzaamheden nemen circa 2 weken in beslag, we zijn daarbij afhankelijk van de weersomstandigheden.

Gevolgen voor het verkeer
Tijdens de werkzaamheden is de weg ter hoogte van de te kappen bomen tijdelijk afgesloten. Het parkeerterrein tussen de Perenstraat en de Parallelweg is plaatselijk rondom de te kappen bomen afgezet met bouwhekken. Wij verzoeken u uw auto elders in de omliggende straten te parkeren.

Contact
Mochten er vragen zijn dan kunt u contact opnemen met de opzichter groen de heer M. Luft 0546 541383 of de stadsdeelbeheerder de heer H. Schrotenboer 0546 811581.