Gemeente Heusden


Wethouder Mart van de Poel bezoekt Cultoer 3 september 2007 Cultuur op school 3 september 2007
Wethouder Mart van de Poel bezoekt Cultoer

Op maandag 10 september zal wethouder Mart van de Poel deelnemen aan de Cultoer die maandag en dinsdag georganiseerd wordt door het Trefpunt Cultuureducatie Heusden. Om 11.00 uur zal hij basisschool De Bussel in Vlijmen bezoeken waar de toer op dat moment haar programma presenteert. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Tijdens de Cultoer maken alle twintig basisscholen in de gemeente Heusden op een leuke manier kennis met het Trefpunt en het ruime scala aan kunst- en cultuuruitingen uit de gemeente. Voor de leerlingen van groep 1 tot en met 8 is er een programma van een uur met dans, muziek, theater, literatuur, vertelkunst, poppentheater en beeldende kunst.

Dit is de tweede keer dat het Trefpunt de Cultoer organiseert. In tegenstellingen tot vorig jaar zullen nu alle 4500 basisschoolleerlingen in onze gemeente kennis maken met dans, muziek, theater, literatuur, vertelkunst, poppentheater en beeldende kunst.

Wie: Wethouder Mart van de Poel

Wat: Cultoer

Wanneer: maandag 11 september

Tijd: 11.00 uur

Waar: school De Bussel, Wilhelminastraat 19c, Vlijmen Geplaatst op: 3 september 2007
Cultuur op school

Het Trefpunt Cultuureducatie Heusden organiseert op maandag 10 en dinsdag 11 september voor de tweede keer de Cultoer. Tijdens de Cultoer maken alle basisscholen in de gemeente Heusden op een leuke manier kennis met het Trefpunt en het ruime scala aan kunst- en cultuuruitingen uit de gemeente.

De toer doet onder het motto `kort en krachtig' dit jaar alle twintig scholen in de gemeente aan. In tegenstelling tot vorig jaar is er dit jaar voor alle 4500 leerlingen, van groep 1 tot en met 8, een programma met dans, muziek, theater, literatuur, vertelkunst, poppentheater en beeldende kunst. De leerlingen en leerkrachten maken in een uur kennis met deze cultuurdisciplines in zowel voorstellings- als meespeelvorm. Deelnemers aan de Cultoer zijn onder andere TIPArt, Centrum voor de Kunsten de Aleph, Bibliotheek Heusden, Poppentheater De Dwerg en diverse kunstenaars.

De wethouder van Cultuur, Mart van der Poel, zal op maandag een stuk van de Cultoer meedoen. Op maandag 11 september zal hij om 11.00 uur een bezoek brengen aan basisschool De Bussel in Vlijmen.

Het Trefpunt Cultuureducatie

Het Trefpunt vormt een belangrijke schakel tussen instellingen en professionals enerzijds en scholen anderzijds. Het wil bereiken dat alle basisscholen in de gemeente Heusden activiteiten ontwikkelen op het gebied van cultuureducatie. Scholen kunnen desgewenst via het Trefpunt leerstofvervangende of lesaanvullende cultuureducatie op maat inkopen. Daarbij hebben ze scholen de mogelijkheid zelf een stempel te drukken op cultuureducatie. Daarnaast stimuleert en inventariseert het Trefpunt vraag en aanbod op het gebied van cultuureducatie, bemiddelt, helpt en enthousiasmeert waar nodig en neemt het initiatief om zichzelf en deelnemers op de kaart te zetten.

Het Trefpunt Cultuureducatie Heusden is opgericht op initiatief van de basisscholen, de gemeente Heusden en de lokale aanbieders van kunst en cultuur en is mede gesubsidieerd door de provincie Noord-Brabant. Het initiatief komt voort uit de speciale gelden die het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap beschikbaar heeft gesteld om cultuureducatie te bevorderen. Het overheid vindt het van belang om kinderen al op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met kunst en cultuur in de breedste zin van het woord. Door de cultuur naar de scholen te brengen wil het Trefpunt een duidelijk signaal afgeven dat cultuureducatie binnen de school hoort.
Geplaatst op: 3 september 2007