Gemeente Enkhuizen

21 Augustus 2007

Voorbereidingen baggeren

De gemeente Enkhuizen gaat de komende winterperiode de Oosterhaven, de Bocht, de Zuiderhavendijk en de Oude Haven baggeren. In het kader van de voorbereiding van deze werken organiseert de gemeente een aantal voorlichtingsbijeenkomsten voor belanghebbenden. Ook worden woonopnames gemaakt van betrokken panden en percelen.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Wanneer? Voor wie?

10 september om 15.30 uur Directie bedrijven nabij binnenhavens

10 september om 19.30 uur Bewoners woonboten en varende woonschepen

11 september om 19.30 uur Bewoners nabij binnenhavens

Alle belanghebbenden worden persoonlijk per brief uitgenodigd voor deze bijeenkomsten in het Wapen van Enkhuizen. Tijdens de bijeenkomsten wordt uitleg gegeven over de werkzaamheden, bijvoorbeeld over dieptes en de planning van het werk. Tevens is gelegenheid tot het stellen van vragen of het doen van suggesties.

Op dit moment wordt gewerkt aan de afronding van een nader bagger- en saneringsonderzoek en saneringsplan. Deze week worden ook de vergunningen aangevraagd die zijn benodigd om met het baggeren te starten. Na goedkeuring van de aanvragen maakt Rijkswaterstaat de afgegeven vergunningen bekend.

Woonopnames

Het baggeren wordt door zeer ervaren mensen op uiterst nauwkeurige wijze uitgevoerd. Om het risico op schade echter te onderkennen, laat de gemeente Enkhuizen uit voorzorg woonopnames maken. Dat wil zeggen dat wordt vastgelegd wat de status van de betrokken percelen en panden is, voordat het baggeren wordt gestart. Mocht er tijdens of na het baggeren onverhoopt toch sprake zijn van schade, dan kan de oorspronkelijke situatie door alle betrokkenen worden aangetoond.

Het bureau Hanselman Taxaties uit Arnhem start op 24 augustus met de woonopnames. Alle betrokkenen worden door Hanselman benaderd voor het maken van een afspraak. Aan de taxaties die in opdracht van de gemeente Enkhuizen worden uitgevoerd door Hanselman zijn voor de betrokkenen geen kosten verbonden.
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl