Ingezonden persbericht


Jonge Socialisten in de PvdA

Datum: 10 september 2007

PvdA-jongeren steunen Jan Pronk

De Jonge Socialisten in de PvdA (JS) steunen Jan Pronk als kandidaat-voorzitter van de PvdA. Volgens de JS heeft Pronk de beste plannen om de PvdA aantrekkelijk te maken voor jongeren en een duidelijke agenda om de PvdA weer de grootste partij te maken.

Voorzitter Ruben Zandvliet van de Jonge Socialisten: "Pronk's ambities op het gebied van scouting, ledenwerving en opleidingen sluiten aan bij de wensen van de nieuwe generatie PvdA'ers. Het is gebleken dat het aantrekkelijk maken van de partij voor jongeren voor hem topprioriteit is. Hij kan generaties binnen de PvdA verbinden en het rapport Vreeman slagvaardig uitvoeren."

In de media wordt veel gespeculeerd over Pronk als polariserende factor. Zo zou hij Wouter Bos 'voor de voeten lopen' en 'een potentiële splijtzwam binnen de coalitie zijn'. Ook tegenstanders van Pronk binnen de partij gebruiken dit als argumenten om Pronk niet te steunen. De PvdA-jongeren zijn hier echter niet bang voor. De partijvoorzitter heeft naast een organisatorische ook een inhoudelijke rol. Zo gaf Ruud Koole als PvdA-voorzitter leiding aan de commissie die het beginselmanifest herschreef. Dat een voorzitter een politieke rol heeft staat dus buiten kijf. "Vanwege Pronk's ervaring, passie en geworteldheid in de sociaal-democratie kan hij intern voor levendig en stevig debat zorgen. Daarmee is hij een tegenmacht voor de dagelijkse politieke leiding, binnen regeringspartij als de PvdA is dat zeer gewenst. Pronk weet heus wel dat je politieke meningsverschillen intern moet winnen op argumenten. De ministers, staatssecretarissen en kamerleden blijven het gezicht van de partij vormen. Pronk speelt daarin op de achtergrond een belangrijke rol in. Daar kan de PvdA alleen maar sterker van worden", aldus voorzitter Zandvliet.

----------
Noot (niet ter publicatie):

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ruben Zandvliet
Landelijk Voorzitter Jonge Socialisten in de PvdA E rzandvliet@js.nl T 06-38820566 T 020-5512292