Ingezonden persbericht


ILFORD lanceert GALERIE GOLD Fibre Silk, een authentiek barietpapier voor inkjetprinten

Hoge definitie afbeeldingen, uitgebreid bereik kleurtonen en uitstekende archiveringskwaliteit voor de gespecialiseerde professionele fotograaf

Marly, Zwitserland, 10 september 2007 - ILFORD bekleedt een unieke positie met een erfenis in zwart-witfotografie die teruggaat tot 1879 en is sinds het begin nauw betrokken geweest met digitaal afdrukken met inkjetprinters. De expertise van ILFORD in inkjetcoating en inkttechnologie is vermaard in de industrie, stelt Dai Jones, Algemeen Directeur van ILFORD Imaging Switzerland GmbH: "ILFORD is er trots op dat het vanaf het begin van de evolutie van analoge fotografie en de overgang naar digitaal inkjetprinten een sleutelrol heeft gespeeld. Met de lancering vandaag van een fantastisch nieuw traditioneel papier voor afdrukken met inkjetprinters kan ILFORD terecht stellen dat het alle kennis bezit voor het creëren van echte hoge kwaliteit foto's, zowel met analoge als digitale middelen."

In lijn met de verschuiving van de markt van de analoge donkere kamer naar de digitale wereld, heeft ILFORD zich als maatstaf gesteld om het equivalent te produceren van de klassieke luchtgedroogde, glanzende, zwart-wit vezelbasis zilveren fotoafdruk, maar waarbij nu gebruik wordt gemaakt van de huidige digitale inkjettechnologie.

ILFORD heeft GALERIE GOLD Fibre Silk gecreëerd, een 310gsm inkjetmedia met een traditionele barium sulfaat (bariet) basis. Het bariet verbetert het oppervlakte van de media dat voor het roomwitte en het fluweelzwarte zorgt, wat zo kenmerkend is voor de unieke uitstraling van een echte vezelprint; de standaard onder kunstfotografen wereldwijd. De media produceert tevens scherpe afbeeldingen en een uitgebreide variatie in toonschakeringen Dit maakt het een must voor kwaliteitsafbeeldingen voor tentoonstellingen, dankzij het bereik van de levendige kleuren en het intense zwart en wit.

Het barietpapier wordt gecompleteerd door een extra laag aan de rugzijde die het omkrullen van de uiteindelijke print tegengaat. GALERIE GOLD is zodanig ontworpen - zonder onnodige toevoegingen in de media - dat een afbeelding wordt gegarandeerd die net zo blijvend is als een traditionele fotoafdruk.

"De optimale combinatie van de basis en de coating, samen met de uitstekende archiveringsmogelijkheden maakt van ILFORD GALERIE GOLD de perfecte aanvulling op de gamma's ILFORD GALERIE Smooth en Classic," zegt Andrew Stewart, Director of Sales and Marketing, ILFORD Imaging Switzerland GmbH. "Wanneer gebruik wordt gemaakt van printers op basis van pigmentinkt, zoals Epson en Canon desktop of grootformaatprinters, zijn de resultaten gewoonweg verbluffend."

Zoals traditionele zilverhalide foto's demonstreren, kunnen extreme emoties worden gevangen in een afbeelding dankzij warme of koude kleurtonen. Dezelfde resultaten kunnen digitaal behaald worden, waarvoor ILFORD specifieke aanbevelingen heeft gecreëerd, gebruikmakend van filterfactoren om zo een 'digitale toonbalans' toe te kunnen passen. Met een spanne van standaard zwart en wit, warme tinten, koele tinten en van sepia tot goud, selenium en blauw, is de enige beperking is de verbeeldingskracht van de fotograaf. De filterfactoren zijn net als de ICC-profielen gratis beschikbaar op de website: www.ilford.com.

GALERIE GOLD Fibre Silk is ontwikkeld door ILFORD na intensieve en uitgebreide consultatierondes met fotografen en marktopinieleiders uit Europa en Noord-Amerika. Uitgebreide tests door toonaangevende fotografen waren doorslaggevend voor de afwerking van een product dat geheel tegemoet komt aan de wensen van de professionele fotograaf.

"Gedurende vele jaren heeft ILFORD zich ingezet om de afbeeldingen van toen te hercreëren met gebruikmaking van de allerlaatste digitale technologie," zegt Andrew Stewart. "Door de combinatie van een ware barietbasis en de meest recente printer en inkjetmogelijkheden, is het ons gelukt dit te bereiken. Het enige dat nu nog nodig is, is de creativiteit en passie van de fotograaf!"

Beschikbaarheid:
ILFORD GALERIE GOLD Fibre Silk is vanaf oktober verkrijgbaar in de Benelux via distributeur De Beukelaer in de volgende formaten:
- A4, A3 en A2 in pakken van 10 en 50 vellen

- 17" (43,2 cm), 24" (61 cm) en 44"(111,8 cm) rollen (12 meter lang)

Over ILFORD:
ILFORD, opgericht in 1879, is een marktleider in de ontwikkeling en fabricatie van hoogkwalitatieve fotomedia voor zowel inkjet printen als kleurenfotografische processen**. De ILFORD Digital Imaging en Colour Photo bedrijven overal ter wereld en de fabriek in Zwitserland, zijn sinds juli 2005 eigendom van het Japanse Oji Paper. Tegenwoordig opereert dochtermaatschappij ILFORD als volledig eigen filiaal van Oji's Communications Paper Division, wat de mogelijkheid biedt de ILFORD expertise in te schakelen gedurende het volledige productieprocédé van ruw papier, via de zeer hoogwaardige ontwerp- en productiefases tot de vervaardiging van het eindproduct in Zwitserland. ILFORD is een gevestigde naam in de geschiedenis van de beeldproductie en staat vandaag de dag nog steeds synoniem voor hoogstaande technologie, dankzij zijn sterk ontwikkelde R&D activiteiten, zijn grote technische knowhow en zijn aanzienlijk productievermogen. Meer informatie over ILFORD? Neem een kijkje op www.ilford.com.

** Het ILFORD Black and White Photo bedrijf, inclusief de Britse fabriek, werd opgekocht door HARMAN Technology Limited. Optredend in de hoedanigheid van ILFORD Photo, heeft Harman de licentie om het ILFORD merk te voeren, uitsluitend in combinatie met Black and White Silver halide producten.

Over De Beukelaer BV:
H. De Beukelaer & Co is reeds sinds 1949 actief als onafhankelijke distributeur van fotomateriaal op de Belgische en Luxemburgse markt. In april 2006 werd in Nederland een verkoopsorganisatie opgestart met de naam De Beukelaer BV voor de verdeling van een selectie van fotomerken. Het brede productenpakket, dat intussen meer dan 50 merken telt, wordt via een fijn vertakt netwerk van fotovakhandels en grote elektroketens aan de consument aangeboden. Dat netwerk van dealers wordt dagelijks door een enthousiast team van vertegenwoordigers bezocht. H. De Beukelaer & Co. voert reclame- en marketingcampagnes, en stelt zich tot doel de consument en de professionele fotograaf een optimale service te bieden.

Bezoek

Ingezonden persbericht