Hulpverlening Gelderland Midden

brand voorkomt erger

Ontdekking brand voorkomt erger

BENNEKOM Zondagavond 9 september is de brandweer van Bennekom uitgerukt na een melding van een brandlucht in een portiekflat aan de Ereprijs te Bennekom. Een smeulend matras bleek de oorzaak te zijn van de brandlucht. Een bewoonster is met ademhalingsmoeilijkheden overgebracht naar het ziekenhuis.

Kort na 19.30 uur kreeg de brandweeralarmcentrale een melding van een brandgerucht in een portiekflat aan de Ereprijs te Bennekom. Alerte bewoners hadden een brandlucht waargenomen in een trappenhuis. De brandweer is in de eerste instantie met één blusvoertuig uitgerukt. Na aankomst is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brandlucht. Omdat deze steeds sterker werd zijn, voor controle in de woningen, enkele voordeuren geforceerd. Ook is een hoogwerker van de brandweer Ede gealarmeerd en ter plaatse gekomen.

In één van de woningen trof men een smeulende matras aan, die veel rook veroorzaakte. De bewoonster die nog in de woning aanwezig was is met ademhalingsmoeilijkheden overgebracht naar het ziekenhuis. Nadat de smeulende matras buiten de woning is geblust kon de brandweer terugkeren naar de kazerne.