Wageningen Universiteit

10 sep 2007

Onderdeel: Animal Sciences Group

Dr. D.J. (Dik) Mevius en Dr. R.J.M. (Rob) Moormann, werkzaam bij respectievelijk het Centraal Instituut voor DierziekteControle (CIDC-Lelystad) en de Animal Sciences Group van Wageningen UR, zijn beide per 1 september 2007 voor een periode van vijf jaar benoemd tot hoogleraar bij de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht.

Dik Mevius is in Utrecht benoemd tot hoogleraar Antimicrobiële Resistentie. Bij het CIDC-Lelystad is hij werkzaam als projectleider voor antibiotica resistentie. Daarnaast is hij o.a. voorzitter van VANTURES, Veterinairy Antibiotic Usage and Risistance Surveillance Working Group, die ook jaarlijks de zgn. MARAN-rapportages verzorgt (Monitoring of Antimicrobial Resistance and Antibiotic Usage in Animals in the Netherlands).

Rob Moormann is per 1 september hoogleraar Vaccinologie van virale zoönosen. Hij is als senior wetenschappelijk onderzoeker bij de Animal Sciences Group werkzaam op het gebied van vaccinonderzoek en geeft daarbij o.a. richting aan het ontwikkelen van nieuwe vaccins tegen virusinfecties.

Professor Mevius en professor Moormann zullen hun hoogleraarschap uitoefenen naast hun huidige functie. Door de gecombineerde functie zal de in 2006 gestarte intensievere samenwerking tussen Lelystad en Utrecht verder vorm en inhoud worden gegeven. Hiermee willen de Lelystadse onderzoeksinstituten en de Utrechtse Faculteit bereiken dat de innovatiekracht van het veterinaire onderzoek en onderwijs in Nederland verder verbetert. Op deze manier blijft het Nederlandse diergeneeskundige werkveld tot de top behoren.

Meer over dit onderwerp
CIDC-Lelystad
Contact
CIDC-Lelystad
Dorine Luijkx
0320 - 238 666
dorine.luijkx@wur.nl

CIDC-Lelystad
Dik Mevius
0320 - 238 413
dik.mevius@wur.nl

Animal Sciences Group
Rob Moormann
0320 - 238 242
rob.moormann@wur.nl