KNWV

Nieuwsbericht Surfen

10-9-2007

Dennis Littel Nederlands kampioen windsurfen Course 2007

Van 6 t/m 9 september vond het Nederlands kampioenschap windsurfen course 2007 plaats. Dennis Littel wist in Almere net voor Adriaan van Rijsselberghe te eindigen en wist daarmee de titel Nederlands Kampioen windsurfen course 2007 in de wacht te slepen.

Op de laatste dag was het toch nog even spannend. De strijd om de eerste plaats door Dennis Littel en Adriaan van Rijsselberghe was nog niet gestreden, en als een van de twee een steekje liet vallen, kon er nog veel gebeuren. In de minimale omstandigheden heeft Adriaan zich kapot gewerkt met zijn Neilpryde 10.7, wat niet mocht baten tegen de Maui Sails 12.0 van Dennis.

De eerste race van de dag begon met een minimaal windje, die langzaam toe leek te nemen. De wat later planerende surfers bleven op de startlijn achter, en hoewel er nog aardig wat gaten dicht werden getrokken, werd die achterstand niet meer ingehaald.

In de tweede race viel de wind nog verder weg. Na een algeheel vals en een afgeblazen start, kon er weer langzaam omhoog geplaneerd worden. Tactisch gebruik maken van de extreme windshifts was een noodzaak. De zwaargewichten van het veld verlieten een voor een de baan, omdat de achterstand niet meer in te halen was.

Na een zeer lange lunchpauze stak de wind nog even kort op. Na twee keer een algeheel vals was de wind helaas op. Na nog een kwartier gewacht te hebben op wind, besloot de organisatie de deelnemers naar de kant te sturen.

Op www.wedstrijdsurfen.nl nu de complete ranking.

Internetadres: www.wedstrijdsurfen.nl
E-mailadres:surfen@watersportverbond.nl