Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Twee aanrijdingen op A50, vier gewonden

Vaassen, 10-09-2007 * Op de A50 ter hoogte van Vaassen vonden zondagmorgen 9 september twee aanrijdingen plaats, waarbij vier mensen gewond raakten.

Rond 09.55 uur vond in de richting Zwolle een aanrijding plaats tussen een busje en een personenauto. De 56-jarige bestuurder van het busje uit Zwolle kwam bij het inhalen in het de middenberm terecht, waardoor het busje begon te slingeren en meerdere malen over de kop sloeg. Hierbij werd de auto van een 53-jarige bestuurder uit Zetten geraakt. Een inzittende van het busje en de automobilist uit Zetten werden met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Door deze aanrijding moest het overige verkeer afremmen. Een 42-jarige automobiliste uit Westervoort schrok hier zo van dat ze in botsing kwam met een 39-jarige automobilist uit Groningen. Hierdoor begon haar auto te slippen en kwam ze in aanraking met een auto die op de vluchtstrook stond. Hierbij werd een 54-jarige vrouw uit Elst geraakt, die op dat moment naast de auto stond, omdat haar man hulp aan het verlenen was bij de eerste aanrijding. De vrouw uit Elst werd overgebracht naar het ziekenhuis met onbekende verwondingen. Een inzittende van de Westervoortse werd eveneens overgebracht naar het ziekenhuis. De verkeersongevallendienst onderzoekt de aanrijdingen.