Politie Rotterdam Rijnmond


* VROUW MISHANDELD
OUDDORP- Politiepersoneel van district De Eilanden hield zondagmorgen rond half elf een 74-jarige inwoner uit Goedereede aan. De man had kort ervoor op de Hofdijksweg een 32-jarige vrouw en haar 38-jarige man geslagen. Tijdens een wandeling kreeg het tweetal woorden met de verdachte over het recht van overpad. De bejaarde man had hier zijn eigen visie op en sloeg vervolgens het tweetal. Nadat gewaarschuwd politiepersoneel de verdachte wilde aanhouden verzette hij zich heftig. Ook vernielde de man opzettelijk een telefoon van de politie. Hij is aangehouden en ingesloten.


* TWEE MANNEN AANGEHOUDEN NA AANRIJDING
BLEISWIJK - De politie heeft twee mannen aangehouden die in een auto zaten die tegen een benzinepomp waren gereden. Zondagochtend rond kwart voor vijf zagen surveillerende agenten op de N209 komende vanuit de Bergschenhoek en in de richting van Bleiswijk een auto rijden. De bestuurder passeerde de doorgetrokken streep in het midden van de weg en ging via de uitrit het benzinestation in. Er ontstond een flinke stofwolk en de politiemensen zagen vervolgens dat de auto tegen één van de pompinstallaties was gereden. Eén van de inzittenden zetten het op een lopen, maar politiepersoneel hielden de man (een 20-jarige) na een achtervolging aan. Ze hielden ook nog de 25-jarige bestuurder aan die teveel gedronken bleek te hebben met een alcoholpromillage van 1,0 in het bloed. De politiemensen brachten de Zoetermeerse verdachten over naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* ASO-CONTROLE GEHOUDEN
SPIJKENISSE - Politiepersoneel hield, om de verkeersveiligheid te vergroten en de overlast terug te dringen, zondagmiddag en -avond een bromfietscontrole. Op twee locaties, de Ir. Herman de Grootweg en de Schoutstraat zijn in totaal 30 bromfieters gecontroleerd. Deze dertig bestuurders waren goed voor 63 processen-verbaal. De bekeuringen waren met name voor het overstreden van de snelheid, het overschrijden van de geluidsnorm, het rijden met een gladde band en het negeren van een gesloten verklaring. Ook werd één bestuurder aangehouden op verdenking van diefstal van een scooter.


* JONGE BESTUURDER (13) BEKEURD
ROTTERDAM-OVERSCHIE - De politie heeft een autobestuurder van 13 jaar oud bekeurd die van zijn vader rijles kreeg. Surveillerende agenten zagen zondagavond rond kwart over negen een auto staan op de Kedichemstraat die half op het trottoir stond. Toen de politiemensen naast de auto gingen staan om contact te krijgen, reed de auto langzaam door richting de Oostsidelinge. Het politiepersoneel gaf een stopteken dat aanvankelijk genegeerd werd. Toen de auto gestopt was, bleek dat een 39-jarige vader zijn zoon, de bestuurder, rijles gaf. Beiden kregen ze van de agenten een bekeuring.


* GRAFFITYSPUITERS AANGEHOUDEN
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft twee jongens verhoord die verdacht worden van het spuiten van graffity. Zondagavond rond half negen werden twee jongeren aangehouden op de Slinge vanwege het spuiten van graffity in een metrostel. De verdachten bekenden. Onderzocht wordt of de jongeren (een 14-jarige uit Portugaal en een 16-jarige uit Rhoon) ook verantwoordelijk zijn voor eerdere vernielingen. De spuitbussen zijn door agenten in beslag genomen en vernietigd.


* RIJBEWIJS KWIJT NA RIJDEN MET ALCOHOL OP

FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft het rijbewijs van een autobestuurder ingenomen nadat de man was gecontroleerd terwijl hij met alcohol op achter het stuur was gaan zitten. Surveillerende agenten controleerden zondagochtend rond kwart over zes op de Vaanweg een 43-jarige autobestuurder zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man had teveel alcohol gedronken met een promillage van 1,2 in het bloed. Aangezien het niet de eerste keer was dat de man gedronken had en een auto bestuurde, namen de politiemensen het rijbewijs van de man in en informeerden het CBR.


* VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN
PRINS-ALEXANDER - Een 31-jarige Rotterdammer is zondagavond rond acht uur in een horecagelegenheid aan de Evenaar aangehouden. De man had kort ervoor een 29-jarige stadsgenoot mishandeld. Het tweetal stond in de cafetaria waarna de verdachte een opmerking maakte in de richting van het slachtoffer. Toen het slachtoffer niet naar de zin van de verdachte antwoordde gaf hij de man een vuistslag in zijn gezicht. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor.


* ARBEIDSINSPECTIE ONDERZOEKT ARBEIDSONGEVAL

FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft geassisteerd bij een arbeidsongeval waar een medewerker gewond raakte aan zijn been. Zondagmiddag rond twee uur was een 22-jarige Rotterdammer aan het werk bij een transportbedrijf aan de Handelsweg. Hij pakte sinasappels in kratten. Door nog onbekende oorzaak reed een vorkheftruck naar achteren en kwam het been van de medewerker onder het wiel terecht. De man is met een ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis voor de behandeling van zijn verwondingen. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de toedracht van dit arbeidsongeval. Aan de chauffeur van de vorkheftruck is slachtofferhulp aangeboden.


* TAS AFGEPAKT VAN VROUW / GETUIGENOPROEP

ROTTERDAM-NOORD - De politie onderzoekt de toedracht van een straatroof waarbij de tas van een vrouw is afgepakt door een tweetal mannen. Zondagochtend rond vier uur fietste een 24-jarige vrouw op de Spoorsingel. Op de Spoorsingel, uit de richting van het bruggetje, kwamen er twee negroide mannen aanlopen. Ze versnelden hun pas en duwden de vrouw van haar fiets. Ze trokken aan haar tas en gaven een schop in haar gezicht. Hierop liet zij haar tas los. De verdachten zijn de Hoevelaan in gerend richting het Baljonplein. In de tas zaten ondermeer enkele tientallen euro's aan contanten, een bankpas en een mobiele telefoon. Door het geluid heeft een oplettende getuige de politie gebeld waarna agenten een onderzoek instelden in de omgeving, dit bleek tevergeefs. De politie onderzoekt de toedracht. Eén van de verdachten had een grijze trui met capuchon en een tekst op de borst.
Wanneer u getuige bent geweest van dit incident of anderszins over informatie beschikt, kunt u bellen met de recherche van district Noord via 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


* GETUIGENOPROEP OVERVAL KLEDINGZAAK
Politiepersoneel van district Feijenoord-Ridderster onderzoekt een overval op een kledingzaak aan de Beijerlandselaan. De overval vond dinsdag 4 september jl. plaats rond kwart over vijf. De 42-jarige eigenaresse werd rond kwart over vijf door een onbekende man met een mes bedreigd. Hierna moest zij de kassalade openen, waarna hij 25 euro uit de kassa pakte. Vervolgens nam hij een pakje sigaretten en de mobiele telefoon van het slachtoffer mee en vertrok in de richting van het Slaghekplein. Het signalement van de verdachte luidt: een blanke man van 30 a 35 jaar oud, een normaal postuur en tussen de 1.75 en 1.85 meter lang. Hij had blond golvend haar tot op zijn schouder. Hij sprak accentloos Nederlands en had op zijn handpalm tussen zijn duim en wijsvinger een litteken. Die dag was de verdachte gekleed in een cremekleurig overhemd met lange mouwen en een creme kleurige katoenen broek.
Mocht u getuige zijn geweest of over informatie beschikken die betrekking heeft op deze overval, neemt u dan contact op met telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.