Amsterdam Oud Zuid


Keuzenotitie Bestemmingsplan Museumkwartier

Informatiedag op zaterdag 8 september

Zaterdag 8 september organiseert Stadsdeel Oud-Zuid een informatiemarkt over de Keuzenotitie Bestemmingsplan Museumkwartier. Op deze informatiedag kunt u een tentoonstelling bekijken met de `ideeën' voor het nieuwe bestemmingsplan. De tentoonstelling is de gehele dag te bezoeken, u kunt tussen 10.00 en 16.00 uur binnenlopen bij het multifunctioneel centrum Coenen-Lydia aan het Roelof Hartplein 2A.

Het Museumkwartier is een mooi en aantrekkelijk deel van Oud-Zuid. En dat willen we graag zo houden. Een belangrijk uitgangspunt van het bestemmingsplan is behoud en verbetering van de bestaande kwaliteiten van het Museumkwartier en het zuidelijke deel van het Willemspark. Het uiterlijk van de wijk zal zoveel mogelijk moeten worden beschermd. Wel is de wens dat er meer mogelijkheden komen om functies te wijzigen.

Enquête

Tijdens de informatiemarkt wordt door middel van een enquête uw mening gevraagd over zaken als nieuwe hotelvestigingen, horeca en ondergrondse parkeergarages. Bent u niet in de gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken? Van 8 tot en met 22 september 2007 is de tentoonstelling ook te bekijken en de enquête in te vullen op deze website.

Bestemmingsplangrenzen

Door te klikken op deze link naar Google Maps kunt u precies zien wat de bestemmingsplangrenzen zijn.

Plangebied-in-google-map

Waarom aanpassing bestemmingsplan?

Aanpassing van het huidige bestemmingsplan is nodig vanwege gewijzigde wetgeving en stedelijke ontwikkelingen. De huidige plannen zijn verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd.

In een bestemmingsplan wordt onder andere vastgelegd voor welke functies en bouwmogelijkheden de grond in het stadsdeel gebruikt mag worden. Met functies wordt bijvoorbeeld bedoeld winkels, woningen en horeca. In het nieuwe bestemmingsplan (voor het Museumkwartier en zuidelijk deel van het Willemspark) wordt geregeld welke functies moeten blijven en welke mogen worden gewijzigd.

Hoe verder?

Begin 2008 wordt u via de Stadsdeelkrant geïnformeerd over de uitkomsten van de enquête. De resultaten worden in een zogeheten keuzenotitie voorgelegd aan het Dagelijks Bestuur en vervolgens de stadsdeelraad. Zij betrekken uw mening bij hun besluitvorming. Daarna kan het bestemmingsplan worden opgesteld. Eerste onderdeel van het besluitvormingsproces is het ter inzage leggen van het concept-ontwerpbestemmingsplan. U wordt dan in de gelegenheid gesteld een officiële inspraakreactie te geven.