PERSBERICHT
La Place opent eerste restaurant in buitenland
Amsterdam, 6 september 2007. Nederlands grootste restaurantketen opent haar eerste
vestiging in Antwerpen, België. De eerste buitenlandse La Place vestiging wordt op
donderdag 25 oktober 2007 geopend in de Stadsfeestzaal in Antwerpen.
In het zicht van de gast worden maaltijden bereid, waarbij louter huisgemaakte, verse
producten worden gebruikt die zoveel mogelijk van biologische oorsprong zijn. Dit geldt
ook voor het assortiment dat echter wel enkele, meer specifieke Belgische aanvullingen
kent, zoals vis- en schelpdieren, bouillabaisse, crêpes, Belgische bieren en een meer
uitgebreide selectie wijnen.
Paul Bringmann, directeur van La Place: "De Belgische markt lonkte al een hele tijd. De
culinaire traditie van België sluit immers goed aan bij wat we als La Place willen uitstralen;
verse producten die ter plekke worden bereid. We zijn zeer verheugd dat we in Antwerpen
in de prachtig gerenoveerde Stadsfeestzaal van start mogen gaan."
Tony DeNunzio, bestuursvoozitter Maxeda: "De expansie van La Place naar het buitenland
ligt geheel in lijn met de ontwikkeling van deze unieke winkelketen. Expansie is een
belangrijk thema binnen Maxeda. Inmiddels hebben we bijna 1300 winkels in 16 landen,
waarvan meer dan de helft zich inmiddels in het buitenland bevindt."
La Place werd onlangs door de Nederlandse consumenten gekozen tot `Beste Restaurant-
en Horecaketen' van Nederland. Paul Bringmann werd in juni 2007 uitgeroepen tot `Retail
Personality van 2007'. De formules van La Place bevinden zich in Nederland op ruim 200
locaties, waar meer dan 4.500 medewerkers jaarlijks 35 miljoen gasten ontvangen.
Einde bericht
Maxeda