KNHS


Kantjes Ronaldo gecastreerd

5 september 2007

Kantjes Ronaldo, de meest bekende New Forest hengst van Nederland, gaat voortaan als ruin door het leven. Tijdens de Hippiade pony's die afgelopen zaterdag op het KNHS-centrum in Ermelo werd verreden, vielen veel van zijn nakomelingen op.

De 20-jarige zoon van Watershof Pretendent heeft alle predikaten die behaald konden worden op zijn naam en elf goedgekeurde zonen. Kantje's Ronaldo kreeg begin deze zomer last van een oude ontsteking die begon te woekeren, waarna zijn fokker en eigenaar Eric van de Rakt besloot om de hengst te laten castreren. Van de Rakt: Ronaldo heeft lang geleden een klap gehad op zijn testikel en dit is waarschijnlijk de oorzaak van de ontsteking geweest. We waren al overgeschakeld op diepvriessperma, waarvan we nog wel een voorraadje hebben, al heb je van deze natuurlijk nooit genoeg.

Kantjes Ronaldo heeft zijn eigenaar alles gebracht wat je van een dekhengst kunt wensen. Zo stonden er eind 2006 meer dan 100 kinderen van hem geregistreerd die in de sport een M/Z klassering behaald hebben. In 2007 werd de pony door fokkers uitgeroepen tot meest invloedrijke hengst over 50 jaar New Forest fokkerij in Nederland.