Gemeente Venray


05 september 2007

Ontwerp bestemmingsplan "Parc de Witte Vennen"

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een ontwerp voor het bestemmingsplan "Parc De Witte Vennen" in procedure te brengen. Dit bestemmingsplan maakt de verdere ontwikkeling van het recreatiepark mogelijk. Permanente bewoning van de recreatieverblijven blijft net als in het vorige bestemmingsplan verboden.

Een nieuw bestemmingsplan is noodzakelijk om de verdere ontwikkeling van het park mogelijk te maken. Er zijn niet alleen plannen voor nieuwe voorzieningen zoals een restaurant en zwembad, maar ook voor een uitbreiding van het aantal recreatie-eenheden tot 340 in totaal, waaronder vakantiewoningen en staanplaatsen voor kampeermiddelen.

Ook wordt gedacht aan de bouw van 20 vakantieappartementen. Met de realisatie van deze nieuwe voorzieningen en gewenste uitbreidingen levert Parc De Witte Vennen een sterke bijdrage aan de recreatieve mogelijkheden van Venray.

Het gemeentelijk standpunt ten aanzien van permanente bewoning is onveranderd gebleven. De oeverwoningen, waterwoningen en de boswoningen mogen ook volgens het nieuwe bestemmingsplan niet permanent worden bewoond. Zowel het college als de eigenaren en exploitant van het park hebben door middel van een convenant gezamenlijk verantwoordelijkheid getoond om het recreatieve gebruik te waarborgen en permanente bewoning tegen te gaan.

Het ontwerp bestemmingsplan wordt voor de duur van zes weken ter inzage gelegd op het gemeentehuis. Gedurende die termijn kunnen zienswijzen worden ingediend bij de gemeenteraad.