Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 4 september 2007

Zaanstreek-Waterland, 04-09-2007 o Met: Politie alert op homogeweld, gestolen bromfiets en rooidag

Politie alert op homogeweld

Zaandijk, dinsdag 4 september 2007

De afgelopen tijd hebben zich onder meer in Amsterdam en Haarlem enkele geweldsdelicten voorgedaan gericht op homo's. Dit is voor de politie Zaanstreek-Waterland aanleiding om extra alert te zijn. De politie roept slachtoffers op om zich te melden om deze vorm van geweld adequaat te kunnen bestrijden.

De politie roept slachtoffers nadrukkelijk op om vooral aangifte te doen en daarvoor een afspraak te maken via 0900-8844. Anoniem melding maken is ook een mogelijk via 'M' (Meld Misdaad Anoniem): 0800-7000. De politie staat klaar voor mensen die aangifte willen doen van discriminatie of mishandeling wegens hun geaardheid.

Slachtoffers die hulp zoeken maar niet naar de politie durven kunnen ook contact opnemen met de volgende instanties:

COC: 072-5111650

Bureau Slachtofferhulp: 0900-0101

SOS telefonische hulpdienst: 075-6163000

Zonder rijbewijs

Wormerveer, maandag 3 september 2007, 15:27 uur.

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 31-jarige automobilist uit Wormer omdat hij zonder rijbewijs over de Noorddijk reed. Bij controle van de politieregisters bleek dat de man nog ruim 200 euro aan achterstallige boetes moest betalen en 14 dagen hechtenis moest uitzitten. De boetes werden betaald en de man werd ingesloten.

Drugs

Zaandam, maandag 3 september 2007, 22:23 uur.

De politie heeft een 17-jarige Zaandammer aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren en drugs bij zich had. Agenten zagen de jongeman als passagier zonder helm op een bromfiets zitten. De passagier sprong van de bromfiets en de bestuurder reed weg. In een tasje had de jongeman 21 zakjes weed (hennep)die in beslag werden genomen. De verdachte werd ingesloten.

Ontzegging

Zaandam, dinsdag 4 september 2007, 08:34 uur.

Een 43-jarige vrouw uit Zaandam heeft van de politie drie bekeuringen gekregen toen zij met haar bromfiets werd gecontroleerd op de Provincialeweg. De vrouw had een volledige ontzegging voor het besturen van motorrijtuigen, zij droeg geen helm en de bromfiets was niet verzekerd.

Gestolen fiets terecht

Zaandam, maandag 3 september 2007.

De politie heeft een 27-jarige Zaandammer in zijn woning aangehouden als verdachte van diefstal of heling van een fiets. Een man uit Wormerveer herkende in een winkel in tweedehands goederen zijn in augustus in Wormer gestolen fiets. De fiets bleek bij de winkel aangeleverd door de Zaandammer. De fiets gaat weer terug naar de eigenaar.

Gestolen bromfiets

Zaandam, dinsdag 4 september 2007, 07:51 uur.

De politie heeft een 20-jarige bromfietser uit Koog aan de Zaan is aangehouden als verdachte van diefstal. De man negeerde op de Houtveldweg een stopteken en trachtte zich aan een controle te onttrekken door er vandoor te gaan. Het kenteken stond als gestolen gesignaleerd en de achtervolging werd met een politiemotor ingezet. Via de Hoofdtocht, Ringweg en Westzanerdijk eindigde de rit op het Cypressehout waar de man de bromfiets liet vallen en een sloot over sprong. Op het terrein van een school kon hij worden aangehouden. De verdachte bleek niet op een gestolen bromfiets maar wel met een gestolen plaat te rijden. Ook was het voertuig niet verzekerd. Proces-verbaal van de strafbare feiten wordt opgemaakt. De Zaandammer vernietigde zelf de kentekenplaat en mocht na verhoor met zijn bromfiets lopend naar huis.

Zakkenrolster

Krommenie, maandag 3 september 2007, 15:24 uur.

De politie heeft een uit Oost Europa afkomstige, in Zweden woonachtige, 50-jarige vrouw aangehouden. Een 58-jarige Krommeniër bemerkte tijdens het winkelen in een supermarkt aan het Rosariumplein dat zijn portefeuille uit zijn kontzak werd gerold. De man vroeg en kreeg zijn eigendom terug. De vrouw werd na aanhouding overgebracht naar het bureau, ingesloten en in verzekering gesteld. Zij werd in de loop van de volgende dag na verhoor met de tolkentelefoon en na het betalen van een boete heengezonden.

Rooidag

Zaandam, dinsdag 4 september 2007.

De politie heeft in Zaandam enkele hennepplantages opgeruimd. Op de Zuiddijk werd naar aanleiding van een melding een onderzoek ingesteld. In de kelder van een winkelpand een plantage met 322 planten aangetroffen. De stroom werd buiten de meter om betrokken. De huurder van de kelder zal nader worden gehoord. In een schuur op een ander adres in dezelfde straat werd een ontmantelde plantage aangetroffen. In opdracht van de officier werden de kweekbenodigdheden ter vernietiging in beslag genomen. In een flatwoning op Poelenburg werden in twee kamers plantages met in totaal 400 planten aangetroffen. Een 34-jarige inwoner van Druten, die in het pand aanwezig was, werd aangehouden. De flat werd niet als woning gebruikt en de politie kwam de plantage op het spoor door geurklachten uit de omgeving.

Vernieling

Watergang, dinsdag 4 september 2007, 11:38 uur.

Een 50-jarige man uit Amsterdam is in een bedrijfspand aan De Dollard door de politie aangehouden als verdachte van vernieling. De man was na een gesprek met de bedrijfsarts helemaal wild geworden en had daarbij een laptop, zonwering en serviesgoed in de kantoorruimte vernield. De verdachte werd ingesloten en in verband met zijn geestelijke gesteldheid werd een arts gewaarschuwd.

Laatst gewijzigd 04-09-2007 16:01 | © Politie Zaanstreek-Waterland |