Ingezonden persbericht


Jaarverslag Medezeggenschap gemeente Leiden wint prijs

Het jaarverslag van de Leidse medezeggenschap is door vakblad OR & Communicatie van uitgeverij Kluwer, uitgeroepen tot het beste jaarverslag in de categorie 'Overheid'. De jury noemde het rapport: "duidelijk, goed geformuleerd, mooi vormgegeven, met veel informatie."

OR & Communicatie vond dat het jaarverslag, met de titel 'Vuurwerk', veel inhoudelijke informatie gaf, met een persoonlijk 'sausje'. "In het verslag is te lezen waar de medezeggenschap in 2006 mee te maken heeft gehad en welke overwegingen er zijn gemaakt bij de besluitvorming. Het taalgebruik is vriendelijk, niet ambtelijk, en sluit goed aan bij de doelgroep. De foto's ondersteunen de tekst en passen goed bij de behandelde onderwerpen", aldus de jury.

Het vakblad reikt de prijs dit jaar voor de zesde maal uit. Marion Winnink van Kluwer: "Door een prijs uit te reiken en aandacht te schenken aan het OR jaarverslag, hopen we de kwaliteit ervan te verbeteren. Bij het beoordelen kijken we naar de informatiewaarde, het taalgebruik en de vormgeving. De medezeggenschap van de gemeente Leiden is daarbij dit jaar als beste uit de bus gekomen."

De uiteindelijke prijs is nog een verrassing. Wel zal er binnenkort een interview in OR & Communicatie staan met de voorzitter van de Ondernemingsraad, Diana van den Berg.


---