Gemeente Leeuwarden

Ondertekening banencontract voor langdurig werklozen

Bron: Gemeente Leeuwarden (04-09-2007) Op maandag 3 september ondertekenden wethouder Marco Florijn en Trijn van der Meulen, directeur Thuiszorg het Friese Land, het contract om tien tot vijftien langdurig werklozen op te leiden tot Verzorgingshulp B mét aansluitend een baangarantie.
Het gaat om een uniek samenwerkingsproject tussen de Werkacademie en het projectburo Wmo van de gemeente Leeuwarden met Thuiszorg het Friese Land om uitkeringsgerechtigden een opleiding aan te bieden en daarna aan een baan te helpen.

Motto van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is: meedoen voor iedereen. De Werkacademie is de nieuwe aanpak van de gemeente om uitkeringsgerechtigden met een persoonlijke begeleiding snel aan een baan te helpen. Hiervoor krijgen de uitkeringsgerechtigden een intensief startprogramma van 6 tot 8 weken waarin zij worden getraind, begeleid en getest. Een team van specialisten, het Vacatureteam, benadert daarnaast werkgevers en zoekt de markt af naar vacatures. Waar nodig wordt de klant geholpen met kinderopvang en schuldhulpverlening.