ABVAKABO FNV

SNT/KPN Contact: afdelingen uitgesloten voor actie op 4 september

Na overleg met KPN hebben de vakbonden moeten besluiten om een aantal afdelingen uit te zonderen van de stakingen en dus een stakingsverbod op te leggen aan de desbetreffende medewerkers.

Het betreft bij KPN Contact de storingsdiensten:


* BSD Storingen (Business Support Desk) in Zwijndrecht
* CHD Storingen (Consumer Help Desk) in Eindhoven
* BSD Large Enterprises in Den Haag, Eindhoven en Enschede
* Voor Mobile Netwerkservices in Groningen zal de waakdienst worden ingesteld, zoals ook gebruikelijk is tijdens weekenden.

Bij SNT betreft dit:


* Calamiteiten Uitwijk Service (CUS) is standaard niet operationeel. Alleen bij calamiteiten wordt het CUS opgezet. Op het moment dat deze dienst op maandag 3 september wegens een calamiteit operationeel is met een doorloop naar 4 september, zullen de opgeroepen medewerkers uitgezonderd worden van deze staking.
* Bij de derdemarktdiensten worden de Doventelefoon en de Orange storingsdiensten uitgezonderd van deze staking.

Bonden zijn hier natuurlijk niet blij mee, maar aangezien de openbare orde, veiligheid en de volksgezondheid mogelijk in het geding zijn, zijn wij genoodzaakt deze diensten uit te zonderen van de acties op 4 september. Wij zijn er niet op uit de veiligheid in gevaar te brengen. Wat wij wel willen is dat er zo veel mogelijk mensen in de gelegenheid zijn op 4 september naar het Maanplein te komen.

Als u niet ingeroosterd bent dan bent u uiteraard van harte welkom om bij onze actie aan te sluiten. Werknemers die ingeroosterd zijn, en die toch willen staken lopen een risico, omdat zij niet beschermd worden tijdens deze actie, aangezien wij bepaalde diensten hebben uitsloten van deelname. Deze werknemers zijn individueel aansprakelijk en deze aansprakelijkheid kan niet door de bonden worden overgenomen. Overigens heeft KPN ons laten weten schadeclaims bij de bonden in te dienen mochten wij ons niet aan de afspraken houden.

Bonden hebben aan KPN duidelijk gemaakt dat op 4 september de bovengenoemde diensten uitgezonderd zullen worden van de staking. Als KPN niet tegemoetkomt aan onze eisen zullen bovengenoemde diensten in het vervolgtraject wel degelijk getroffen gaan worden.