Gemeente Geldrop-Mierlo


BUURTBIJEENKOMST HEER VAN RODESTRAAT EN OMGEVING OP 4 SEPTEMBER

Het buurtoverleg Heer van Rodestraat en omgeving organiseert op 4 september om 19.30 uur in De Vliegert te Mierlo een buurtbijeenkomst voor de bewoners van de buurt Heer van Rodestraat en omgeving. Deze buurt is als pilot aangewezen voor het project `Woon- en leefomgeving".

De buurtbewoners en de organisaties die relaties hebben met (de bewoners van) deze buurt hebben een uitnodiging ontvangen. Zij kunnen zich nog tot 1 september aanmelden voor deelname aan de buurtbijeenkomst. Dit kan door contact op te nemen met Hans Libregts van de afdeling Welzijn en Burgerzaken. Hij is bereikbaar via mailadres: h.libregts@geldrop-mierlo.nl of telefoonnummer: (040) 289 38 14. Ook voor meer informatie over het project kunt u bij hem terecht. Daarnaast is er een folder over het project Woon- en leefomgeving beschikbaar bij de balie in het gemeentehuis in Mierlo en in het informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis in Geldrop.

PILOTBUURT HEER VAN RODESTRAAT EN OMGEVING

Sinds begin mei is een aantal vertegenwoordigers uit deze buurt, samen met vertegenwoordigers vanuit de woningbouwvereniging, huurdersbelangenvereniging, seniorenbelangenvereniging, politie, Brede Welzijns Instelling en gemeente, aan de slag gegaan om er voor te zorgen dat de woonomgeving nog veiliger en aantrekkelijker wordt gemaakt. Om te inventariseren wat de buurtbewoners van de buurt vinden, is er in juni een buurtenquête verspreid onder alle buurtbewoners. Voor de jeugd was een aparte vragenlijst toegevoegd.

BUURTBIJEENKOMST

Om de resultaten van de enquête te bespreken en te bespreken welke onderwerpen in de buurt gezamenlijk opgepakt kunnen worden wordt een buurtbijeenkomst georganiseerd. Ook maken we tijdens deze bijeenkomst bekend wie we belonen voor het beste, leukste of origineelste idee voor een project in de buurt.

Na de buurtbijeenkomst bekijkt het buurtoverleg welke acties zij oppakken, welke problemen zij oplossen, wie daarbij een rol kan spelen en op welke termijn dit zou moeten gebeuren. Deze afspraken worden vastgelegd in een buurtcontract.