Senternovem


10-07-2007 | Duurzame Dinsdag: 4 september 2007

Thema: Zet duurzaam consumeren op de kaart!

Duurzaam consumeren is consumeren zonder dat het milieu daar ernstige schade van ondervindt en zonder dat mensen er onder lijden.

Op 4 september 2007 is het voor de negende keer Duurzame Dinsdag. Op deze eerste dinsdag in september brengen maatschappelijke organisaties duurzaamheid onder de aandacht van de politiek én vragen daarbij om daadwerkelijke ondersteuning voor duurzame initiatieven uit de samenleving. Dit jaar wordt het Duurzame Koffertje aangeboden aan minister Verburg van het ministerie van LNV en minister Cramer van het ministerie van VROM. Het Duurzame Koffertje bevat duurzame initiatieven, wensen en statements van burgers en organisaties.

Het thema is dit jaar: Zet Duurzaam Consumeren op de kaart! Iedereen kan tot en met 24 augustus ideeën en initiatieven indienen voor het Duurzame Koffertje.
Alle initiatieven en ideeën die aansluiten op dit thema kunnen door organisaties of individuen worden aangemeld via de website: http://www.duurzamedinsdag.nl/index.php?item=3453#3453.

Duurzaam consumeren is rekening houden met mensen, leefmilieu en economie (ook wel aangeduid als de 3 P's: people, planet en profit). Het betekent bijvoorbeeld dat je geen tapijten of gympen koopt die met kinderarbeid zijn geproduceerd en bijvoorbeeld koffie drinkt waarvoor de koffieboer in de Derde Wereld een rechtvaardige prijs ontvangt. Of dat je make up gebruikt die niet op dieren is getest en dat je geen bont draagt. Het betekent ook dat je alleen hout gebruikt uit duurzaam beheerde bossen en dat je gft, glas en bijvoorbeeld papier gescheiden inlevert en energie bespaart.

Meer informatie

Website Duurzame Dinsdag 2007