Academie voor Gastronomie start gastronomische wijncursus
Persbericht
De Academie voor Gastronomie voegt een gastronomische wijncursus aan haar programma toe. Thema van deze cursus is om wijnen te leren begrijpen vanuit een gastronomisch perspectief. In de bestaande wijncursussen ligt de nadruk vooral op de herkomst van de wijn. In de nieuwe cursus staat de smaak van de wijn centraal. Dat maakt het gemakkelijker om wijnen te begrijpen. De invloed van de techniek op de smaak van wijn is tegenwoordig vaak groter dan die van het gebied waar de wijn vandaan komt. De nieuwe opzet van de cursus van de Academie voor Gastronomie helpt om de wijnwereld van vandaag beter te begrijpen. Er zijn tien lessen en de stof is gebaseerd op 'Aan de slag met wijn' het standaardwerk over wijn dat door Peter Klosse zelf is geschreven. De cursus wordt gegeven door Nel Minkjan. De eerste cursus start op 3 september 2007.
Naast de gastronomische wijncursus verzorgt de Academie voor Gastronomie ook de vijfdaagse cursus wijn-spijs en de jaaropleiding Gastronoom/Sommelier. Daarnaast is de Academie ook verantwoordelijk voor het lesprogramma Aankomend Gastronoom dat op vier ROC's in Nederland gegeven wordt.
Zie ook
Neem voor nadere informatie contact op met Peter Klosse, tel 055 5191429;
De Academie voor Gastronomie
dr. P.R. Klosse
Amersfoortseweg 90
NL - 7346 AA Hoog Soeren
Tel. +31 (0) 55 5191429
Fax. +31 (0) 55 5191047