RTL Group

Spannende kennisstrijd in 'Postcodeloterij één tegen 100' met Caroline Tensen bij RTL 4

MET NIEUWE DILEMMAS VOOR KANDIDAAT

Uit welke categorie wil je een vraag? Zet je het ABCtje in? Gebruik je een escape of toch maar niet? Dit zijn dilemmas die de kandidaat in Postcode Loterij Één tegen 100 tegenkomt in een kennisstrijd tegen honderd tegenspelers. Vanaf zondag 2 september is Caroline Tensen te zien bij RTL 4 met deze spannende kennisquiz. Zij vuurt vragen over allerlei onderwerpen op de kandidaat en het publiek af en leidt het spel, dat een paar nieuwe ingrediënten heeft gekregen, in goede banen. Weet de kandidaat het slim te spelen en naar huis te gaan met een flink geldbedrag?

Eén kandidaat neemt plaats achter de desk tegenover Caroline. In plaats van het kiezen tussen een makkelijke of een moeilijke vraag mag er gekozen worden uit twee categorieën. De vraag die daarbij hoort, wordt ook door de honderd tegenspelers beantwoord. Heeft de kandidaat het antwoord goed, dan krijgt hij per weggespeeld persoon (die de vraag fout heeft beantwoord) in het publiek een geldbedrag. Tijdens het spel beschikt hij of zij over drie escapes die ingezet kunnen worden bij twijfel over het antwoord. Het inzetten van een escape kost alleen wel geld. Ook het nieuwe ABCtje behoort tot de mogelijkheden. Weet de kandidaat niet zeker wat het goede antwoord is dan kan hij met deze nieuwe mogelijkheid kijken wat de mensen in het publiek hebben geantwoord. De verdubbelaar waarmee de kandidaat het gewonnen geldbedrag kan verdubbelen wordt in dit nieuwe seizoen door deze optie vervangen.

Zodra de kandidaat een vraag fout beantwoordt en geen escape heeft ingezet, dan is het game over en houdt het spel op. De kandidaat moet dus doordacht te werk gaan en niet bang zijn om een gokje te wagen.

Caroline Tensen ontvangt de kandidaten dit seizoen in een vernieuwd decor.

Uitzending: Vanaf zondag 2 september, wekelijks tussen 21.30 en 22.30 uur bij RTL 4.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne van der Klugt, communicatie RTL Nederland via tel. 035-6718939 of via susanne.van.der.klugt@rtl.nl