Ingezonden persbericht


Persbericht 23 augustus 2007

Filmdocumentaire "How Many Roads" in Nieuw Land

Op zondag 2 september 2007 draait in Nieuw Land de bijzondere documentaire 'How Many Roads'. De film maakt deel uit van een reeks documentaires die dit jaar door Nieuw Land Erfgoedcentrum en de Stichting Filmtheater Lelystad gepresenteerd worden. Elke eerste zondag van de maand om 15.00 uur, kan men terecht in Nieuw Land voor bijvoorbeeld een prachtige natuurfilm, een bijzondere reisreportage of een muziekfilm.

In 2006 werd Bob Dylan 65. Met zijn platen raakt hij nog elke dag ontelbare mensenlevens. Jos de Putter, bekend van films als Het is een schone dag geweest en Dans, Grozny Dans, portretteert in How Many Roads een aantal van deze levens. Samen met Dylan bereikt de Amerikaanse protestgeneratie van de jaren zestig de pensioengerechtigde leeftijd. Wat is er gekomen van de idealen waarover hij zong? 'De tijden' zijn inmiddels veranderd - zij het misschien niet precies zoals hij en zijn luisteraars destijds voor ogen hadden.

Meer nog dan een terugblik, is How Many Roads een prachtig gefilmde roadmovie, een ontroerend en kleurrijk panorama van het Amerika na 11 september.

De entreeprijs voor de film en museum Nieuw Land bedraagt E 7,00. Voorafgaand of aansluitend aan het filmprogramma kunt u dus ook het museum bezoeken. Donateurs van de Stichting Filmtheater Lelystad betalen de helft. De film begint om 15:00 uur. Meer informatie over het programma vindt u op www.cine-utopia.nl. Ook kunt u bellen met de receptie van Nieuw Land onder nummer (0320) 22 59 00.