Van Lanschot Bankiers


Van Lanschot hoofdsponsor van de Twente Cup

Op 1 en 2 september aanstaande is de Twentsche Golfclub het decor van de laatste Order of Merit wedstrijd van PGA Holland dit jaar. In totaal zullen ongeveer 90 professionals om de op twee na oudste Cup van Nederland strijden: de Van Lanschot Twente Cup (alleen het Dutch open en het PGA kampioenschap zijn ouder).

Op de Twente Cup, daterend uit 1929, staan vele bekende namen van golfers die Nederland heeft voortgebracht, zoals Jan Dorrestein en John Woof. In het deelnemersveld van dit jaar bevindt zich onder anderen Nederlands kampioen matchplay John Bleys.

Deze wedstrijd is het laatste toernooi voor de teaching professionals om zich te plaatsen voor het Europees Kampioenschap voor teaching professionals. PGA Holland is verheugd dat deze oude wedstrijd nog altijd gespeeld wordt.

Van Lanschot Bankiers is al enkele jaren actief in de golfsport. Ook het hoofdsponsorschap van de Twente Cup past in de bijdrage die Van Lanschot Bankiers levert aan de Nederlandse golfsport. Andere onderdelen hiervan zijn:


* Hoofdsponsoring van Maarten Lafeber

* Hoofdsponsoring Nederlandse Golf Federatie
* Van Lanschot Masters; met ruim 4.000 bezoekers het grootste besloten golfevenement van Nederland

* Golf Team Holland

* GOLFjournaal beker

* Sponsoring competitieteams van de Sallandse en de Houtrak

's-Hertogenbosch, 21 augustus 2007

Perscontacten Van Lanschot Bankiers: Etienne te Brake, woordvoerder Corporate Communicatie.
Telefoon +31 (0)73 548 3026; mobiel +31 (0)6 12 50 51 10; E-mail e.tebrake@vanlanschot.com

Perscontacten golf: Ronald Ruiter, golfmanager. Telefoon +31 (0)73 548 3796; mobiel + 31 (0)6 30 60 18 86; E-mail r.ruiter@vanlanschot.com

Van Lanschot NV is de houdstermaatschappij van F. van Lanschot Bankiers NV, de oudste onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. De bank richt zich op een drietal doelgroepen: de vermogende particulier, het middelgrote (familie)bedrijf en de institutionele belegger. Van Lanschot Bankiers staat voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, waarin integrale advisering, persoonlijke service en maatwerk centraal staan. Van Lanschot NV is genoteerd aan de Euronext Amsterdam Stock Market.

Het persbericht kan gedownload worden via onderstaande link: Persbericht (pdf-versie)