Nederlandse Moslim Omroep

PERSBERICHT
Hilversum, 30 augustus 2007

Erkenning kan gevluchte jongeren helpen bij de verwerking

Joris Voorhoeve schuift verantwoordelijkheid Srebrenica door naar internationale gemeenschap

In het NMO-jongerenplatform Meetingpoint haalt presentator Abdellah Dami komende zondag jongeren voor de microfoon die als kind gevlucht zijn uit het voormalige Joegoslavië. Aan de uitzending werken ook een Dutchbatter mee en Joris Voorhoeve, voormalig minister van Defensie.

De jongeren hebben verschillende achtergronden, één van hen was zelfs ooggetuige van Srebrenica. Allemaal verloren ze dierbaren, allen werden ze met één klap afgesneden van hun jeugd, hun familie en hun vaderland. De jongeren moeten nu het verleden verwerken om verder te kunnen. Aan Nederland hebben ze daartoe één verzoek: erken dat destijds niets werd ondernomen om de slachtpartij te voorkomen. Abdellah Dami besloot hun vraag, al twaalf jaar een brandende kwestie, mee te nemen in zijn interview met Joris Voorhoeve.

Na deze bewogen discussie sluit de NMO haar uitzending op spirituele en religieuze wijze af met een aflevering van De schone namen van Allah.

Meetingpoint
Uitzending: zondag 2 september 2007 van 14.30 tot 15.00 uur op Nederland 2 Herhaling: zaterdag 8 september 2007 van 10.30 tot 11.00 uur op Nederland 2