CPNB


Persbericht 28-8-2007
Youp van 't Hek slotact op eerste dag Manuscripta

Cabaretier en auteur Youp van 't Hek heeft aangeboden op zondag 2 september, de eerste dag van het nieuwe boekenevenement Manuscripta, de slotact te verzorgen. Van Youp van 't Hek verschijnt in oktober Iedereen is eigenaar van iets (Uitgeverij Thomas Rap) en het magazine Youp. Manuscripta vindt plaats op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Op deze feestelijke opening van het boekenseizoen presenteren 115 uitgeverijen en 191 auteurs de titels van het nieuwe seizoen.

Diversiteit en rijkdom zijn twee kernbegrippen voor Manuscripta: behalve boekpresentaties, interviews met bekende én debuterende auteurs, signeersessies, previews van boekverfilmingen en verse cartoons van striptekenaars, kan het publiek speeddaten met auteurs en rijden fietstaxi's rond met schrijvers die voorlezen uit eigen nieuw werk. Manuscripta wordt dit weekeinde voor het eerst gehouden en wil het boekenvak, de media en het publiek informeren over de dit najaar te verschijnen boeken.

Manuscripta informatieDe volledige programmering is te zien op www.manuscripta.nl. Zondag en maandag is Manuscripta open voor het boekenvak. Zondag is ook het publiek van harte welkom. Manuscripta is op zondag geopend van 11.00 tot 18.00 uur en op maandag van 9.30 tot 17.00 uur. Dagkaarten voor de zondag zijn EUR 7,50 en te reserveren via www.manuscripta.nl. Kom op de fiets of met het openbaar vervoer: er is weinig tot geen parkeergelegenheid bij