CPNB


Persbericht 17-8-2007
Programmering Manuscripta bekend

In het eerste weekeinde van september begint de feestelijke opening van het boekenseizoen 2007/2008: Manuscripta. Het programma van dit tweedaagse evenement is vandaag bekendgemaakt door de Stichting CPNB, de organisator. Verspreid over alle gebouwen van de Westergasfabriek lichten meer dan 115 Nederlandse uitgevers een tipje van de sluier op over hun in het najaar te verschijnen boeken.

Op 7 podia en in de 3 filmzalen komen meer dan 100 auteurs een toelichting geven op hun te publiceren werken. Onder hen Abdelkader Benali, Mark Boog, Douwe Draaisma, Bibi Dumon Tak, Jessica Durlacher, Bas Haring, A. F. Th. van der Heijden, Tjitske Jansen, Judith Koelemeijer, Sjoerd Kuyper, Tomas Lieske, Geert Mak, Nelleke Noordervliet, Lydia Rood, Joyce Roodnat, Carry Slee en Joost Zwagerman. Manuscripta vindt plaats op zondag 2 en maandag 3 september en is op zondag ook toegankelijk voor het publiek.

Diverse podia op Manuscripta
Manuscripta is een nieuw boekenevenement waar het boekenvak én het publiek kan kennismaken met nog te verschijnen boeken en haar auteurs. Op het podium in de Gashouder interviewt presentator en dichter Ruben van Gogh onder meer Derek Ogilvie, auteur van De Babyfluisteraar en Mark Boog over zijn poëziebundel voor Gedichtendag 2008. Tevens in de Gashouder een Stripschool waar bezoekers tekenles kunnen krijgen van Peter de Wit, Hanco Kolk en Martin Lodewijk.

In het Machinegebouw koken culinaire auteurs. In de Zuiveringshal West presenteert literair criticus Margot Dijkgraaf het literaire podium en gaat daar in gesprek met onder andere Kader Abdolah, Arthur Japin, Deborah Moggach en Harry Mulisch. In het Ketelhuis zijn complete voorvertoningen te zien van de boekverfilmingen van A mighty heart van schrijfster Mariane Pearl met onder meer Angelina Jolie, Evening van Susan Minot met onder meer Meryl Streep en de sneak preview van dé Nederlandstalige filmhit van het najaar.

Media verzorgen inhoudelijke programma's

De nieuwe televisiezender Het Gesprek maakt door het publiek bij te wonen opnames van interviews met auteurs die vanaf 2 oktober worden uitgezonden. De Groene Amsterdammer, NRC Handelsblad, De Volkskrant, Vrij Nederland en De Avonden op Radio 6 verzorgen ieder een eigen programma op een van de podia van Manuscripta. In het Transformatorhuis presenteert de VPRO, met een inleiding van Geert Mak, de preview van de 35-delige documentaire over het boek In Europa.

Buitenprogrammering verzorgd door De Parade

Buiten de gebouwen op het terrein vindt in het park een ludieke programmering met boeken plaats, verzorgd door De Parade en Willem van Zeeland, literair programmeur van het Lowlands Festival.

Kaartverkoop
Dagkaarten voor Manuscripta zijn EUR 7,50 en te reserveren via www.manuscripta.nl. Zondag en maandag is Manuscripta open voor het boekenvak. Zondag is ook het publiek van harte welkom. Manuscripta is op zondag geopend van 11.00 tot 18.00 uur en op maandag van 9.30 tot 17.00 uur.

NS is hoofdsponsor van Manuscripta