CPNB


Persbericht 1-8-2007
Boekenseizoen van start met Manuscripta

Op zondag 2 en maandag 3 september beleeft Nederland de première van Manuscripta, de feestelijke opening van het boekenseizoen. Het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam zal die dagen dé ontmoetingsplek zijn voor het boekenvak.

Op Manuscripta presenteren meer dan honderd Nederlandse uitgevers hun nieuwe titels van het komende seizoen. Zondag is ook het publiek van harte welkom. Verspreid over de gebouwen van de Westergasfabriek worden boekpresentaties, podiumprogramma's, interviews met bekende en debuterende auteurs, signeersessies, exclusieve previews van boekverfilmingen, verse cartoons van striptekenaars en bijzondere buitenacts geprogrammeerd. De eerste programmagegevens zijn vandaag door de organiserende Stichting CPNB bekendgemaakt.

Op Manuscripta zullen auteurs uit alle genres van het najaarsaanbod aanwezig zijn. Een greep uit de vele namen: Arthur Japin, Judith Koelemeijer, Geert Mak, Harry Mulisch, Nelleke Noordervliet, Lydia Rood en Carry Slee. Naast het literaire is er ook aandacht voor tal van andere boekengenres. Zo komt lifestyle aan bod met een lezing van columniste Joyce Roodnat over haar nieuwe stijlgids voor vrouwen Een kwestie van lef.

Vanuit de actualiteit wordt journalist Arjan Erkel geïnterviewd over zijn nieuwe boek over Samir A. en spreekt documentairemaakster Eefje Blankevoort over haar ervaringen met Iraanse propaganda.

Ook wetenschap komt aan bod: filosoof Bas Haring geeft tips uit zijn nieuwe boek Voor een echt succesvol leven. En de wonderlijke werking van de hersenen wordt aan ons geopenbaard door wetenschapsjournalist Mark Mieras. De striptekenaars Jean-Marc van Tol (Fokke & Sukke) en Jan Kruis (Jan, Jans en de Kinderen) vertegenwoordigen de wereld van de cartoons met het ter plekke vervaardigen van hun werk.

Met Mark Boog, de auteur van de Gedichtendagbundel 2008, en Tjitske Jansen komt ook de poëzie aan bod. Gedurende beide dagen zullen er non-stop voorleessessies zijn voor jong en oud. Voor de fans van Harry Potter wordt het Nederlandse omslag van het zevende boek onthuld.

Alle bezoekers krijgen bovendien een uniek voorproefje op het komende boekenseizoen in handen, getiteld het Boek van Boeken. Dit vele honderden pagina's dikke boek van telefoonboekformaat bevat de eerste hoofdstukken van 169 te verschijnen boeken. Het Boek van Boeken zal exclusief verkrijgbaar zijn voor de bezoekers van Manuscripta.

Meer programmagegevens zullen in de komende weken worden bekendgemaakt.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.manuscripta.nl

NS is hoofdsponsor van Manuscripta.