Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht 12 juli 2007 070712L

Iedereen welkom op Stadsbrunch & Sambafestival 2 september

Op zondag 2 september nodigt Gezonde Stad Nijmegen '07 alle Nijmegenaren en andere geïnteresseerden uit voor een uniek, gratis evenement: Stadsbrunch & Sambafestival, werelds en gezond! Bijzondere multiculturele ontmoetingen en genieten van wereldse muziek, beweging en gezond eten uit wereldkeukens staan centraal op deze (koop)zondag.

Dit evenement is een eenmalig samenwerkingsproject in het kader van Gezonde Stad Nijmegen '07 tussen de gemeente Nijmegen, Colourful City -van de jaarlijkse multiculturele picknick- en het eveneens jaarlijkse Sambafestival. Dit jaar vestigt Nijmegen extra aandacht op gezondheid door het organiseren van bijzondere activiteiten op het gebied van kennis, sport, innovatie en bewust leven. De drie organisaties willen zoveel mogelijk mensen met verschillende achtergronden kennis laten maken met gezond eten en bewegen, wereldse muziek en verschillende culturen.

Om 10.30 uur start de dag met een Oosterse warming-up met Tai Chi, een ontspannen bewegingsles in de buitenlucht op Plein 1944 en in het Valkhofpark. Vanaf 11.00 uur kan iedereen aanschuiven voor een gezonde Stadsbrunch met gerechten uit wereldkeukens. Burgemeester Thom de Graaf verzorgt de officiële opening van de brunch om 11.45 uur. Honderden tafels vormen een levendige slinger door het stadshart van de Mariënburg via de Klein Mariënburg, Hertogstraat en Kelfkensbos naar het Valkhofpark. Overal aan tafel en op de pleinen zorgt Colourful City voor kleurrijke, multiculturele ontmoetingsactiviteiten, in het bijzonder op de Mariënburg.

Het Sambafestival zorgt vanaf 12.00 uur voor feestelijke tropische muziek en verbindt zo de straten en pleinen van de brunch. Vijfentwintig internationale sambabands spelen de rest van de dag op de Hertogstraat, Kelfkensbos, Waalkade, Grote Markt, Ganzenheuvel, Plein 1944, Koningsplein, Mariënburg en Molenstraat.

Plein 1944 is het decor van capoeirademonstraties (Braziliaanse dans/vechtsport) en een themamarkt met informatie over goede doelen in sambaland Brazilië. De dag wordt afgesloten met de grote finale van het Sambafestival vanaf 18 uur op de Waalkade.

Deelname aan deze dag kost niets. Gratis toegangskaarten voor de Stadsbrunch zijn verkrijgbaar bij het Nijmeegs Uitburo, Keizer Karelplein 32h.


---