Gemeente Enschede

Bolhaar en Walhof in Actie

Zaterdag 1 september wordt er in het Van Heekpark een bijzondere activiteitendag gehouden. De dag wordt georganiseerd door een groep enthousiaste bewoners uit Bolhaar en Walhof. Het festijn wordt mogelijk gemaakt met financiële steun van Buurt in Actie. Vanwege het succes in 2006 werken dit jaar een aantal organisaties en verenigingen ook mee.

De festiviteiten starten om 11.00 uur met de buggyparade. Stadsdeelmanager Jelmer van Dam verricht om 11.30 uur het startschot voor de ballonnenwedstrijd. Er zijn mooie prijzen te winnen.

Veel attracties
Daarna zijn er verschillende attracties. Een greep uit het aanbod; een springkussen, een kruiphoekje, een klimwand, een schminkstand en oud-Hollandsche spelen. Voor elk wat wils! Hoogtepunt van de dag is de zeskamp voor straat- en buurtteams. Hiervoor kunnen zich tot 24 augustus nog teams (minimaal 6 personen waarvan maximaal 2 kinderen) opgeven.

Het wordt een dag vol samen spelen, bewegen, uitdaging en gezelligheid. Doel is het bevorderen van de leefbaarheid in de buurt. Dit is tevens één van de uitgangspunten van Buurt in Actie.

Succes 2006 krijgt vervolg
In 2006 was het sport- en spelfestijn zo'n groot succes dat Buurt in Actie Walhof Bolhaar een aantal organisaties en verenigingen bereid gevonden heeft hun medewerking te verlenen. Zo werken dit jaar diverse sportverenigingen uit de wijken mee en organiseert de Stichting Kinderopvang Enschede een sponsorloop voor de jeugd van 4 tot 12 jaar met als goed doel de kinderkliniek van het Roessingh.

Voor iedereen van 0 tot 100
Alle bewoners uit de wijken Bolhaar en Walhof kunnen deelnemen. Iedereen van 0 tot 100 jaar is van harte welkom! De toegang is gratis. Voor de 0 tot 4-jarigen is er professionele kinderopvang aanwezig, verzorgd door kinderdagverblijf De Parasol. Drankjes en hapjes staan klaar op het borrel- en hapjesplein.

21 augustus 2007