Politie Noord-Holland-Noord

Dronken vrouw veroorzaakt aanrijding met letsel

Oudkarspel, 01-09-2007 o Op zaterdag 1 september 2007 om 12.40 uur vond er op de Schagerweg (N245) een kop-staart aanrijding plaats waarbij drie auto's betrokken raakten en waarbij één 30-jarige vrouw uit Schagen met rug- en nekletsel in het ziekenhuis moest worden opgenomen.

De aanrijding werd veroorzaakt door een dronken 39-jarige automobiliste uit Schagen die te laat door had dat auto's voor haar afremden voor een stoplicht bij de afslag Warmenhuizen. Ze reed achterop de auto van een 29-jarige man uit Schagen. Zijn 30-jarige passagiere uit Schagen raakte hierbij gewond aan haar rug en nek. Ze moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. Deze auto werd op zijn beurt gedrukt tegen een voorganger. Die auto werd bestuurd door een 27-jarige zwangere vrouw uit Alkmaar. Zij had alleen een stijve nek maar gaat nog naar de huisarts voor een nader onderzoek. De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten flink beschadigd en het verkeer werd een uur omgeleid.

Ernstig misdrijf
De dronken verdachte blies aan het bureau drie maal de toegestane hoeveelheid: 660 ug/l. Haar rijbewijs werd ingenomen en tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt wegens het ernstige misdrijf: het veroorzaken van een aanrijding met letsel onder invloed van drank.

Laatst gewijzigd 01-09-2007 15:13 | © Politie Noord-Holland Noord |