Politie Groningen

Zaterdag 1 september 2007

Provincie Groningen, 01-09-2007

Groningen: verkoper fiets beroofd

Een 84-jarige inwoner van Groningen is vrijdag beroofd bij de verkoop van een fiets. Bij de woning van de man aan de Sportlaan was aangebeld door iemand die interesse had in een fiets die de Stadjer te koop had. De onbekende, een negroïde man van tussen de 20 en 25 jaar, griste onverwacht de portemonnee uit de handen van de verkoper en ging er met de inhoud vandoor.

Groningen: inbreker op heterdaad betrapt

De politie kon vrijdagavond dankzij een getuige aan de Star Numanstraat een inbreker nagenoeg op heterdaad betrappen. Een getuige had gezien dat een man zich verdacht bij een aantal woningen gedroeg en belde de politie. Agenten troffen in de bosjes bij een huis een 31-jarige inwoner van Groningen aan. Van de desbetreffende woning bleek een bovenlicht te zijn geforceerd. De Stadjer werd aangehouden en is ingesloten.

Groningen: recalcitrante man ingesloten

Een 23-jarige man belandde vrijdagnacht in een politiecel nadat hij zich op de Grote Markt uiterst opstandig had gedragen. De man was vanwege zijn gedrag uit een horecagelegenheid gezet en viel diverse voorbijgangers lastig. Terwijl agenten vlakbij waren, wilde de man opnieuw het café in en bedreigde de portier. Hij beledigde vervolgens de agenten. Bij de aanhouding moesten politieruiters een aantal vrienden van de verdachte op afstand houden. Een van hen, een 25-jarige inwoner van Groningen, bemoeide zich ook met de arrestatie en slingerde de agenten bovendien allerlei beledigingen naar het hoofd. Ook hij werd aangehouden.

Holwierde: motorrijder botst op geparkeerde auto

Door nog onbekende oorzaak botste vrijdagavond een 42-jarige inwoner van Holwierde op de Hoofdweg in die plaats met zijn motor op een geparkeerde auto. De man, die geen helm droeg, liep tot nu toe onbekend letsel op. In verband met mogelijk alcoholgebruik is van hem een bloedproef afgenomen.

Musselkanaal: vrouw ernstig gewond

Een 51-jarige inwoonster van Musselkanaal raakte vrijdagmiddag in haar woonplaats ernstig gewond bij een verkeersongeluk. De vrouw reed op haar fiets op de Exloërweg en belandde door nog onbekende oorzaak op de rijstrook voor het tegemoetkomende verkeer. Daar kwam ze in botsing met een vrachtwagen, bestuurd door een 72-jarige inwoner van Assen. Het slachtoffer is zwaar gewond in een ziekenhuis in Groningen opgenomen.

Ter Apel: bekeuringen voor verkeersoverlast

De politie hield vrijdagmiddag- en avond in Ter Apel extra controle vanwege overlast door bromfietsers. Drie bromfietsers werden geverbaliseerd omdat hun tweewielers bleken te zijn opgevoerd. Een automobilist had de ramen met folie afgeplakt die te weinig licht doorliet. De man kon zijn kentekenbewijs inleveren en een bekeuring in ontvangst nemen. Drie bromfietsers kregen een boete omdat ze geen helm droegen, een bromfietser had geen achterrem en een had een onleesbare kentekenplaat.

Winschoten: hennepkwekerij ontmanteld

Aan de Elzenlaan in Winschoten werd vrijdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij was geschikt voor zon 160 planten. De oogst was waarschijnlijk net geweest. Alle apparatuur werd in beslag genomen. De stroom voor de plantage werd voor de meter afgetapt. Tegen de 35-jarige bewoner van het pand wordt proces verbaal opgemaakt.

Beerta: cafébezoeker schopt deuk in auto

Een 28-jarige inwoner van Beerta werd vrijdagnacht aangehouden nadat hij bij een café in zijn woonplaats voor problemen had gezorgd. De kennelijk dronken man sloeg onder ogen van enkele agenten op een ruit van het café. Toen hij werd aangehouden, zag hij kans een deuk in een auto te schoppen. Hij werd ingesloten.